De la 1 iulie, salariul minim va crește la 3.700 de lei

0
100
portofel bani

După cum s-a stabilit în urma discuțiilor dintre Guvern și reprezentanții sindicatelor și patronatelor, în cadrul Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, de la 1 iulie 2024, salariul minim va crește de la 3.300 de lei, cât e în prezent, la 3.700 de lei, lucru confirmat recent de ministrul muncii. Totodată, ministrul subliniază că se lucrează la un mecanism de stabilire a salariului minim, care va lua în calcul mai mulți factori, astfel încât nivelul salariului minim să nu se mai stabilească în urma unei negocieri între părțile amintite, ca acum.

Simona Bucura-Oprescu, ministrul muncii și solidarității sociale, a confirmat, în cadrul unor discuții purtate recent cu mai mulți angajatori, că începând cu 1 iulie 2024, salariul minim va crește la 3.700 de lei, așa cum a fost discutat în cadrul Consiliului Național Tripartit, dar în același timp se lucrează la un mecanism de stabilire a salariului minim în concordanță cu Directiva europeană”.

Modul de stabilire a salariului minim brut pe țară se va schimba în următoarea perioadă, în contextul apariției Directivei Europene nr. 2.041/2022, care ar trebui transpusă în legislația națională până la 15 noiembrie 2024.

Practic, valoarea salariului minim nu se va mai stabili în urma negocierilor dintre Guvern și reprezentanții sindicatelor și patronatelor, în cadrul Consiliului Național Tripartit, ca până acum, ci în baza unui mecanism clar de calcul.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.