Cum a împărțit poliția dreptatea în cazul agresiunii consilierului PNL din Bălești la adresa liderului USR: A amendat victima cu 500 de lei!

0
51

În ciuda faptului că incidentul din septembrie a fost filmat de unul dintre martori, agresorul și victima au fost audiați iar martorii au declarat că alesul PNL l-ar fi lovit pe Florin Papuc, președintele USR Bălești, polițistul din comună a considerat că cel care s-a repezit asupra tânărului userist a făcut asta cu intenții frățeșești. Drept urmare, la trei luni de la incident, Florin Papuc se trezește și o amendă de 500 de lei în cutia poștală, acesta fiind considerat vinovat că i-ar fi aresat alesului local ,,cuvinte jignitoare menite să-i lezeze onoarea și demnitatea”. Președintele USR Bălești anunță, revoltat, că a contestat procesul verbal promit de la poliție.

Preşedinte filialei USR Băleşti, judeţul Gorj, Florin Papuc, a sunat la 112, într-o duminică de la începutul lunii septembrie, spunând că ar fi fost agresat de un consilier local din cadrul PNL, în timp ce strângea semnături pentru candidatul la prezidenţiale Dan Barna. Poliţia a început o anchetă în acest caz, deși Florin Papuc a declarat că nu își dorește decât ca alesul local să-i plătească telefonul spart în timpul incidentului.
Liderul USR Bălești, amendat de poliție cu 500 de lei pentru incidentul din septembrie cu consilierul liberal! Papuc: ,,Am contestat, nu mă fac vinovat de nimic”!
„Am fost atacat de un consilier PNL, la Stolojani, în comuna Băleşti, aproape de locuinţa dânsului. Strângeam semnături pentru Dan Barna şi a venit la mine brusc. M-a lovit peste mână, m-a jignit, m-a ameninţat, la faţă nu m-a lovit, că nu a putut, m-am apărat. Am zis că nu mă pun cu un om de 70 de ani, că nu facem noi scandaluri. De la ce a plecat? Eu, în nenumărate rânduri am spus despre dânsul că deţine funcţia de membru în Consiliul de Administraţie, la învăţământ, în Băleşti, fiind repetent de două ori în şcoala generală, că şi-a angajat fata în primărie când a venit consilier, deşi dânsul, cu trei ani în urmă, spunea că angajările în Primăria Băleşti se fac pe pile, pe cumetrii, tot el reclama atunci. Acum l-a deranjat. M-a prins aproape de locuinţa dânsului şi a atacat. Mi-au căzut telefonul, ochelarii, mapa cu semnături, pe rând. Am sunat la 112”, a declarant atunci Florin Papuc, liderul USR Băleşti.

Anchetă cu rezultat cunoscut

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi distrugere, în timp ce PNL Gorj anunța că va pune în discuție incidentul de la Bălești. Măsurile au lipsit însă timp de trei luni, până când mama lui Papuc găsește în cutia poștală, fără niciun semn de la polițistul Bichea, din localitate, o amendă de 500 de lei, pe motiv că tot el i-a șifonat imaginea consilierului PNL. Papuc a contestat procesul verbal. ,,Formulez contestație împotriva procesului verbal de contravenție încheiat de Poliția Bălești în data de 07.10.2019 prin care în baza legii 61/1991 am fost sanctionat a carui anulare o cer. Am fost sanctionat cu suma de 500 lei ,pentru faptul ca ași fi spus cuvinte jignitoare la adresa unui consilier local. In realitate, nu sunt vinovat de savarsirea faptei, deoarece eu nu am jignit pe nimeni, eu ma aflam atunci in acel loc pentru a strange semnaturi pentru candidatul la presedentie al partidului USR. Mentionez faptul ca eu am fost cel atacat de acel consilier, amenintat si lovit si chiar eu am sunat la 112, facandu-i si o plangere penala, aceasta fiind in curs de cercetare|, a declarant Papuc de la USR Bălești.
Sursa aici

Lasă un răspuns