Concurs de reciclare a deșeurilor pentru școlile din Gorj

0
166

Concursul și campania națională de educație ecologică, conștientizare și colectare selectivă „Baterel și Lumea NON-E”, acțiune adresată tuturor unităților de învățământ din județul Gorj, se desfășoară în luna martie.

Școlile care doresc să se înscrie în această campanie/concurs trebuie să delege unul sau mai mulți profesori coordonatori responsabili pentru activitățile din campanie ți să desfășoare activități educative conform temelor propuse în cadrul campaniei. Concursul constă în colectarea în mod selectiv de echipamente electrice vechi și baterii uzate portabile. Prin echipamente electrice vechi se înțelege orice echipament electric sau electronic de care deținătorul dorește să se debaraseze.

„După înscrierea în campanie, unitățile de învățământ vor primi un kit de campanie cu materiale promoționale destinate promovării campaniei în cadrul comunității.

Principalele obiective ale acestei campanii/concurs sunt: creșterea nivelului de informare și conștientizare cu privire la problematica colectării selective și reciclării deșeurilor în rândul elevilor și responsabilizarea acestora prin implicarea activă într-o competiție pozitivă; promovarea educației ecologice în unitățile de învățământ la nivel național și dezvoltarea spiritului ecologic al tinerilor; stimularea colectării selective a echipamentelor electrice și electronice vechi sau defecte și a bateriilor și acumulatorilor portabili uzați“, se arată într-un comunicat de presă.

Concursul „Baterel și Lumea NON-E” este organizat de Serviciul Județean de Gestionare a Deșeurilor și a Activităților de Salubrizare Gorj și Asociația Environ. în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Gorj și Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (S.N.R.B.), dar și cu sprijinul Ministerului Mediului și Ministerului Educației Naționale.
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.