Comerțul de flori dispare din Piața Mică a Târgu Jiului

0
10031

Piața Mică din Târgu-Jiu a rămas fără niciun comerciant de flori, un fenomen fără precedent în ultimii ani. Deși zona era cândva activă și populată de vânzători de flori, acum bate vântul prin tarabele goale.

Cauzele acestei schimbări dramatice sunt multiple. Temperaturile ridicate din ultima perioadă au afectat calitatea florilor, făcându-le mai greu de păstrat și de vândut. În plus, cumpărătorii preferă să achiziționeze flori „proaspete” din centrul orașului, unde oferta este mai diversificată și fluxul de clienți este mult mai mare. Acest comportament a dus la o scădere semnificativă a vânzărilor în Piața Mică, obligând comercianții să-și închidă afacerile sau să se relocheze.

„Piața Mică era cândva locul unde găseam cele mai frumoase flori, dar acum, din păcate, nu mai avem de unde cumpăra,” spune o localnică. „Este trist să vedem cum acest loc a devenit atât de pustiu.”

Comercianții din alte zone ale orașului continuă să se bucure de un flux constant de clienți, adaptându-se la cerințele pieței și la condițiile meteorologice. Însă în Piața Mică, vânzătorii de flori au fost nevoiți să renunțe, lăsând în urmă o piață golită de frumusețea și culoarea florilor.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.