CLIPE de panică într-un apartament din Târgu-Jiu

0
93

Pompierii din Târgu-Jiu au fost chemaţi, duminică, să deblocheze uşa a unui apartament, situat la etajul 3, al unui bloc de pe strada Victoriei din Târgu-Jiu. Părinții unei fetițe de doi ani și jumătate au sunat disperați la 112, solicitând ajutor, pentru că nu mai puteau să deschidă uşa şi copila rămăsese închisă în locuinţă. Salvatorii au escaladat blocul, folosind o scară de fereastră şi au pătruns în interior prin balcon. „Povestea începe cu o fetiță de numai doi ani și jumătate pe nume Anastasia și o mică imprudență din partea părinților ei. (…) Anastasia era acasă, împreună cu părinții ei, într-un apartament situat la etajul 3, într-un bloc de pe strada Victoriei din municipiul Târgu-Jiu.Cu treburi de-ale casei, părinții Anastasiei tot intrau și ieșeau din apartament pentru câteva secunde, iar Anastasia se uita liniștită la desene animate. Din cauza curentului, la un moment dat, ușa metalică a apartamentului s-a închis. Acum probleme! Cheile erau în interior, părinții afară, iar zgomotul produs de ușă deja panicase fetița…Ce-i de făcut? Fel și fel de planuri le-au trecut rapid prin minte părinților, dar într-un final au ales varianta cea mai înțeleaptă: au sunat la pompieri! Repede, repede o mașină de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu-Jiu s-a strecurat prin aglomerația orașului și a ajuns la locul cu pricina. Părinții le-au prezentat situația colegilor noștri și cea mai simplă variantă era să spargem ușa! Cea mai simplă, dar nu și cea mai înțeleaptă, pentru că, pe lângă daunele pe care le-am fi provocat, vă dați seama sărăcuța fetiță cum ar fi reacționat când ar fi auzit bubuituri în ușă și zeci de glasuri care încercau să vorbească cu ea! Atunci, băieții noștri au ales varianta aia mai grea pentru noi, dar care era mult mai eficientă pentru liniștea fetiței: intrarea prin balcon cu ajutorul unei scări de fereastră. Planul nu s-a dovedit deloc complicat pentru că la fața locului era colegul nostru Silviu Negrea care are 12 ani de experiență la lotul sportiv al ISU Gorj, iar mânuirea scării de fereastră, pentru el, este o artă. Pune Silviu al nostru scara cu atenție ca nu cumva să spargă ceva pe la vecini, urcă la fereastra balconului și începe să vorbească cu fețița: «Anastasia numele meu este Silviu și tati tău m-a rugat să stau puțin cu tine până se întoarce el. A zis că dacă esti cuminte până vine el, îți aduce un cadou frumos». Fetița sărăcuța nu mai știa pe cine și ce să creadă… ba dădea să-l creadă pe Silviu și să intre în jocul lui, ba dădea să fugă la ușă și să strige după părinții ei. Când a dat să fugă spre ușă, Silviu a intrat tiptil în apartament, după care, a încercat să vorbească iar cu fetița: «Anastasia nu te speria scumpo, hai cu mine să vezi ce surpriză ți-am pregătit!». Și Silviu ia fetița de mânuță și apasă clanța ușii prin care dă buzna mama Anastasiei care o ia în brațe și cu ochii în lacrimi o strânge la piept! Ca în filmele de aventură la care ne uitam când eram mici, sfârșitul a fost unul fericit!
Băieții noștri și-au luat «La revedere!» de la Anastasia și de la părinții ei, și-au strâns accesoriile și s-au întors la bază. De acum, Anastasia este prietena noastră și ne-a promis că o să ne viziteze de mânuță cu părinții ei”, susține Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Site de vanzare

Se vinde conținutul si paginiile aferente (twiter si facebook)!
Dreptul de folosință pentru domeniul sgorj.ro ți se va transfera fără cost ca parte integrată din acest acord.

Lasă un răspuns