Cîrciumaru – doctor în gestionarea crizelor și conflictelor internaționale!

0
339

de Marius DAEA

De la excavatoarele cu rotor, la gestionarea conflictelor internaționale

Cine s-ar fi gândit că poți trece din doctorat în doctorat așa ușor și să mai faci și treabă ca primar de Târgu Jiu?

Primul doctorat al actualului senator de Gorj Florin Cârciumaru a fost luat în anul 2004 la Universitatea din Petroșani cu teza ,,Creșterea calității sistemului de deplasare al excavatoarelor cu rotor din carierele de lignit,, o lucrare destul de apropiată de formarea profesională a fostului primar din Târgu Jiu care a absolvit în anul 1980 Institutul de Mine Petroșani – Facultatea de Mașini și Instalații miniere cu specializarea Electromecanic mine.

Însă, de unde și până unde apetitul ,,Luceafărului de la Negomir,, pentru Universitatea Națională de Apărare ,,Carol I,, unde în anul 2011 și-a susținut o nouă teză de doctorat intitulată ,, Acțiunile organismelor internaționale și naționale de securitate pentru gestionarea crizelor și conflictelor,, avându-l coordonator științific pe Mitulețu Ion.

Dacă ne luăm după datele de la Biblioteca Națională ,acolo unde se află un exemplar al tezei de doctorat, Florin Cîrciumaru a studiat pe rupte. Teza are 300 de pagini, grafice, scheme și tabele. Nu mai pui la socoteală că senatorul de Gorj pe vremea când turna beton amprentat prin Târgu Jiu era ocupat și trebuia să mai publice în revistele de specialitate articole despre organizațiile internaționale și despre gestionarea crizelor și conflictelor. Deși doctor în gestionarea conflictelor la nivel internațional, când vine vorba de gestionarea conflictelor din PSD Gorj senatorul esueaza.

Conform site-ului Universității de Apărare Carol I ,,

Activitatea de cercetare ştiinţifică desfășurată în cadrul școlii cuprinde atât elemente de cercetare fundamentală, cât și elemente de cercetare aplicativă, destinate perfecţionării procesului de învăţământ, pregătirii comandamentelor şi instruirii trupelor.

GRUPUL TINTA AL STUDIILOR DOCTORALE

Locurile scoase la concursul anual de admitere la studii universitare de doctorat se adresează în principal persoanelor care își desfășoară activitatea profesională în cadrul instituțiilor de apărare și securitate, pentru dezvoltarea ulterioară a unei cariere didactice și/sau de cercetare în domenii specifice.
Sursa aici

Lasă un răspuns