Cercetători: Coronavirusul poate rămâne în aer mai mult de opt minute

0
28

Un nou studiu al cercetătorilor americani a scos la iveală faptul că picăturile și particulele de salivă infectate cu coronavirus degajate când oamenii vorbesc ar putea rezista suspendate în aer mai mult de 8 minute.

Citește ediția de mai a revistei Unica. O găsești AICI. Un format nou, digital, accesibil gratuit din chioșcul online Ringier

Potrivit unei estimări a oamenilor de știință de la Institutul Național de Sănătate și de la Universitatea din Pennsylvania, vorbitul timp de un minut generează cel puțin 1000 de particule care conțin coronavirus.

În cadrul experimentului, cercetătorii au cerut unei persoane să repete cuvintele „Stay healthy” („Rămâi sănătos”), într-un spațiu care simulează un mediu cu aer stagnant. Fraza a fost aleasă pentru că grupul de litere „th” din cuvântul „healthy” generează un număr însemnat de picături de salivă, conform CNN.

Citeşte şi: Greul abia acum începe! Care va fi cea mai mare problemă cu noul coronavirus. Avertismentul lui Rafila

Cercetătorii au folosit, apoi, un laser pentru a observa ce se întâmplă cu aceste particule după ce ele au părăsit cavitatea bucală. Rezultatul a fost că picăturile mari s-au evaporat parțial și au rămas în aer timp de cel puțin opt minute. Inhalarea particulelor infectate de către o persoană sănătoasă duce la răspândirea bolii.

sursa foto – 123rf.com
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.