CEO, fără contracte bilaterale de vânzare a energiei electrice. „Cred că s-a greșit“

0
7

Complexul Energetic Oltenia (CEO) a ajuns în situația să nu aibă contracte de furnizare a energiei electrice în prima parte a acestui an, pentru că fosta conducere a companiei a mers pe varianta vânzării pe Piața Zilei Următoare sau pe bursă, dar la prețuri ridicare.

Daniel Burlan, managerul CEO, consideră că s-a făcut o greșeală la sfârșitul anului trecut pentru că nu au fost încheiate contracte bilaterale: „Cred că s-a greșit la sfârșitul anului trecut, când nu s-au făcut contracte pe piața bilaterală. Am ieșit cu niște prețuri care au fost exploatate de către alți producători de energie, având un preț marginal, cel mai mare ca urmare a certificatelor de CO2. Au exploatat acest moment. Ei și-au maximizat profiturile, iar noi am rămas cu energia nevândută, pentru că am dorit să integrăm și aceste costuri cu certificatele de CO2 în prețul energiei. Cred că s-a greșit la sfârșitul anului trecut, pentru că a determinat ca în prima jumătate a anului societatea să nu aibă contracte de energie“, a spus Daniel Burlan, la o emisiune de la Tele3.

„O să vindem energie și pentru 2021, 2022“

Managerul CEO a precizat că a început să încheie contracte bilaterale pentru vânzarea energiei electrice și că o să facă acest lucru chiar și pe o perioadă mai îndelungată: „Avem depuse oferte pe piață. Am început să vindem energie pentru semestrul doi al anului 2020. O să vindem energie și pentru 2021, 2022. Avem o altă strategie și începând cu luna iunie, societatea va arăta altfel“.

Articolul CEO, fără contracte bilaterale de vânzare a energiei electrice. „Cred că s-a greșit“ apare prima dată în Impact in Gorj.
Sursa aici

Lasă un răspuns