„Centenar Dincă Schileru- Cine a fost odată-n Gorj…”

0
59

Zi culturală plină de evenimente în cadrul manifestărilor dedicate celui ce a fost Dincă Schileru. Din programul pregătit de autorități nu vor lipsi lansările de carte, expoziții fotodocumentare dar și depuneri de coroane. Evenimente vor avea loc în comuna natală a politicianului gorjean.

În cadrul manifestărilor „Centenar Dincă Schileru- Cine a fost odată-n Gorj…”, la Liceul Tehnologic Bâlteni va avea loc mâine, începând cu ora 10.30 vernisajul expoziției fotodocumentară „Gorjul lui Dincă Schileru”. Expoziția este organizată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj. Vicepreședintele Consiliului Județean Gorj, profesorul de istorie Gheorghe Nichifor va lansa o nouă carte despre viața și activitatea lui Dincă Schileru. Tot la Liceul Tehnologic din Bâlteni va avea loc dezvelirea bustului Dincă Schileru. Realizator al bustului este Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj în cadrul evenimentului GORJFEST- Bursa Brâncuși 2019.

Spectacol literar

În aceiași zi începând cu ora 11.40 la Școala Primară “Dincă Schileru Bâlteni” are loc un microspectacol literar-muzical „Cine a fost odată-n Gorj”. Urmând ca începând cu ora 12.30 la Cimitirul Bâlteni au loc depuneri de coroane de flori la mormântul lui Dincă Schileru.

Distribuie pe:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • Pinterest
Sursa aici

Anunțuri publicitare

Lasă un răspuns