Cât de dispuși sunt medicii români să își facă vaccinul anti-COVID-19

0
5

În România, rata de acceptare a vaccinului COVID-19 în rândul medicilor este de aproximativ 70-90%.

Informația a fost oferită de medicul Valeriu Gheorghiță, coordonator al campaniei de vaccinare anti-COVID-19, pentru Digi24. El a zis că aproximativ 70% dintre medicii români vor să își facă vaccinul, procentul crescând chiar la 90% în spitalele de boli infecțioase.

„Cred că printr-o informare corectă, printr-o transmitere corectă a beneficiilor, a riscurilor, vor crește nivelurile de acceptare atât în rândul personalului medical, cât și în rândul populației”, a zis el, conform Libertatea. „Campania de comunicare și informare este placa turnantă care va sta la baza succesului acestei campanii de vaccinare, alături de organizarea logistică și partea medicală propriu-zisă”.

Citeşte și: Încă un vaccin anti-COVID-19 este gata! Are eficiență de 70-90%

Medicul a mai spus că în cel mai fericit caz, dozele de vaccinuri vor ajunge în România în a doua jumătate a lunii decembrie, aproape de finalul anului. El a indicat însă și un scenariu pesimist, în care aceste doze ar ajunge în țară abia în luna februarie a anului 2021.

Gheorghiță a explicat că toate țările membre UE au propria strategia națională, realizată în baza unui cadru strategic recomandat de OMS. Strategia ar cuprinde o serie de principii generale, cum ar fi stabilirea grupelor prioritare pentru vaccin, dar și a unui plan logistic, potrivit Libertatea. „Un ultim aspect este legat de partea de farmaco-vigilență, de monitorizare și raportare a reacțiilor adverse”, a zis el. „Acesta e în mare cadrul strategic în baza căruia am dezvoltat strategia proprie”.

Foto – 123rf.com
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.