Campanie de informare a poliției ”10 de zile de mesaje preventive pentru siguranţa elevilor”

0
171

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj a lanseat Campania media informativ-preventivă „10 de zile de mesaje preventive pentru siguranţa elevilor”.

Pentru anul şcolar 2019-2020, prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor este una din priorităţile Poliţiei Române stabilite în activitatea de prevenirea a criminalităţii, derulată prin structurile sale de specialitate.

Şcoala, este alături de familie, un mediu important de formare al caracterelor tinere, de asimilare a unor cunoştinţe teoretice, dar şi de socializare şi de educare.

Siguranţa elevilor şi a personalului didactic în incinta unităţilor de învăţământ preuniversitar şi în zona adiacentă acestora constituie una dintre condiţiile fundamentale pentru organizarea unui proces educaţional de calitate, performant.

Totodată prevenirea conduitelor violente în rândul minorilor şi aplicarea cu operativitate a unor măsuri de corecţie pentru minorii autori de infracţiuni, pot determina cu un grad mare de reuşită formarea unor generaţii de tineri care resping tentaţiile ilicite şi anturajele delincvente.

Scopul campaniei este informarea antivictimală şi antiinfracţională a elevilor din judeţul Gorj şi presupune promovarea informaţiilor şi recomandărilor preventive prin intermediul mass-media.

Campania se derulează în perioada 9 septembrie – 20 septembrie 2019 şi are ca obiect transmiterea zilnică în mass-media a unor mesaje de informare cu privire la prevenirea comportamentului deviant, delincvent şi a infracţiunilor în rândul elevilor, precum şi cu privire la măsurile de autoprotecţie recomandate a fi luate pentru prevenirea victimizării acestora.

Mesajele vor transmite informaţii referitoare la definirea unor noţiuni precum delincvenţă juvenilă, contravenţie, infracţiune, măsuri educative aplicabile minorilor, victimizare, violenţă şi tipurile acesteia, pornografie infantilă, bullying; principalele tipuri de infracţiuni comise de minori; provocările şi riscurile internetului şi ale reţelelor de socializare; recomandări antivictimale şi antiinfracţionale; educaţie rutieră; context familial şi social favorabil conduitei delincvente.

„Am gândit această campanie în triada poliţie – mass-media – comunitate, oferind fiecărui actor implicat o importanţă deosebită. Timp de 10 de zile dorim să mai aproape de elevii din învăţământul gorjean, prin intermediul mijloacelor de comunicare în masă, cu informaţii şi recomandări din sfera noastră de activitate. Mesajele vor fi transmise zilnic pe site-ul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, pentru a ajunge în cel mai scurt timp la cât mai mulţi elevi” este mesajul poliţiştilor de prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.
Sursa aici

Lasă un răspuns