Brazii de Crăciun sunt aruncați tot la pubele

0
51

Sărbătorile s-au terminat iar pe străzile dintre blocuri, peste tot zărim câte un brad abandonat, până mai ieri împodobit cu globuri strălucitoare.

Tradiția cere ca bradul să rămână împodobit până la Bobotează sau până la Sfântul Ion. Imediat după aceste sărbători, târgujienii s-au grăbit să se descotorosească de brazi, așa că la fiecare ghenă de gunoi din oraș e imposibil să nu găsești vreun brăduț. Oamenii spun că nu știu unde ar putea să-i arunce, iar ghena e singura soluție.

Marile magazine de bricolaj îi primesc înapoi, după sărbători, și primești și o sumă de bani drept ”recompensă.”

La Craiova, primăria a informat populația asupra unei perioade anume în care brazii vor fi colectați de la case și blocuri. Aceștia, spun reprezentanții primăriei, se vor întoarce în natură pentru că o mare parte va fi folosită în parcuri și grădini, la spațiile verzi, fiind un material rășinos foarte bun pentru sol. Și lucrurile mici fac diferența…

La Tg-Jiu, nu a fost anunțată nicio perioadă în care vor fi colectați, dar sigur îi vom mai vedea lângă ghene, o bună bucată de timp, până să fie ridicați.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.