Boza anunță patru proiecte cu finanțare din PNI

0
154

Complexul Energetic Oltenia va depune în acest an patru proiecte pe Planul Național de Investiții, a anunțat Sorin Boza, președintele Directoratului, la Tele 3. “Cel mai important este trecerea unui grup de la Craiova pe gaze”, a explicat acesta, un alt proiect fiind pentru brichetarea cărbunelui.

Ministrul Energiei, Anton Anton, a vorbit în februarie despre proiectul trecerii termocentralei de la Craiova pe gaze "Centrala se retehnologizează, renunţându-se la partea de cărbune şi se modernizează pe gaze. Aici se va produce energie electrică printr-un sistem de înaltă eficienţă", a spus ministrul Energiei.

Anton Anton a declarat că deocamdată se fac studii şi se caută surse de finanţare, însă nu au fost făcute estimări privind costurile. "La ora actuală, se face un studiu şi am analizat, azi, sursele de finanţare. Există sursa "10 D", care este o sursă de finanţare a modernizărilor şi una similară cu planul naţional de investiţii care se cheamă "10 C". Sunt surse europene şi ne-am hotărât ca acest proiect să îl introducem pe 10 C, 70% din sumă provenind din fonduri europene, diferenţa din fondurile Complexului Energetic Oltenia. Nu ştim nimic legat de costuri. Vom vedea la finalul studiului", a precizat Anton.

Valoarea acestui proiect a fost estimată de companie la circa 150 – 200 mil euro. (A.M.)

Articolul Original

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.