Biroul Electoral Central a Respins Contestațiile PNL și AUR la Alegerile Locale din Gorj

0
32
Foto: Profimedia Images

În cadrul ședinței din 12 iunie 2024, Biroul Electoral Central (BEC) pentru alegerile din 2024 pentru membrii din România în Parlamentul European și pentru autoritățile administrației publice locale a adoptat două hotărâri esențiale pentru județul Gorj.

Astfel, BEC a decis:

– Respingerea cererii de anulare a alegerilor în Circumscripția Electorală Motru, județul Gorj, formulată de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR);
– Respingerea cererii de anulare a alegerilor în Circumscripția Electorală Motru, județul Gorj, formulată de Partidul Național Liberal (PNL).

În consecință, rezultatele alegerilor de la Motru, contestate de PNL și AUR, rămân neschimbate. Cosmin Morega și Partidul Social Democrat (PSD) au fost confirmați drept câștigătorii scrutinului din 9 iunie.

De asemenea, primarul PSD al orașului Târgu-Cărbunești, Dănuț Birău, a obținut cel de-al treilea mandat cu peste 75% din voturi. PSD a câștigat 11 dintre cele 15 mandate de consilier local, asigurându-și o majoritate confortabilă în Consiliul Local, care își va prelua atribuțiile la sfârșitul lunii septembrie. Viceprimarul actual al PSD își va păstra și el funcția.

În ciuda diferenței semnificative de voturi, Ion Fugaru, candidatul Partidului Umanist Social Liberal (PUSL) la Târgu-Cărbunești, a depus o contestație la BEC, acuzând o presupusă fraudă electorală și solicitând anularea alegerilor în localitate. BEC a respins ieri această cerere, menținând astfel rezultatul scrutinului.

– Respingerea cererii de anulare a alegerilor în Circumscripția Electorală Târgu Cărbunești, județul Gorj, formulată de Partidul Umanist Social Liberal – Filiala Locală Târgu Cărbunești.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.