Avertizare meteo pentru averse torențiale, descărcări electrice, grindină și vijelii, începând de joi, 13 iunie, până vineri, 14 iunie

0
58

Un nou val de vreme severă este așteptat la sfârșitul săptămânii de lucru. Contextul meteorologic este similar cu cel din ultimele zile, doar că avansul talvegului depresionar și al aerului rece asociat acestuia spre sud va crește riscul de ploi și furtuni și în regiunile sudice, mai ales în sud-est, transmite meteoradar.ro.

Joi, 13 iunie, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și vor fi posibile averse în majoritatea regiunilor. Inițial, aceste fenomene se vor semnala cu precădere în jumătatea nordică a țării, iar spre seară se vor extinde și în sud.

Furtunile mai puternice, care pot produce averse torențiale, vijelii intense și grindină de dimensiuni medii și mari (izolat foarte mari), sunt așteptate după-amiaza și la începutul serii, iar ploile vor continua și pe parcursul nopții, mai ales în est și centru.

La fel ca în ultima perioadă, distribuția precipitațiilor va fi neuniformă, fiind puternic influențată de factorii locali și de evoluția fiecărei furtuni în parte. Local, cantitățile de apă vor depăși 20 – 40 l/mp, putând provoca inundații localizate, mai ales acolo unde a plouat mult și în zilele anterioare. Pe de altă parte, unele areale, mai ales din sud-vest, vor fi și acum ocolite de ploi.

Odată cu avansul unui aer mai rece dinspre nord-vest, aversele și furtunile se vor restrânge vineri, 14 iunie, către jumătatea sud-estică a țării, în special Dobrogea și estul Munteniei.

Vremea devine frumoasă în weekend

Vestea bună e că vremea se va îmbunătăți în weekend. Sâmbătă și duminică, ne vom bucura de soare și temperaturi normale pentru această perioadă, iar șansele de ploaie vor fi foarte reduse.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.