Avertisment OMS: vaccinul COVID-19 nu va fi suficient pentru a ține pandemia sub control

0
13

Organizația Mondială a Sănătății avertizează că un vaccin COVID-19 nu va fi suficient pentru a învinge pandemia, oricât ne-am dori asta.

Avertismentul vine chiar de la directorul general OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, după cum arată Libertatea. El spune că măsurile suplimentare de protecție, cum ar fi testarea și carantinarea, trebuie să continue.

„Un vaccin va completa alte instrumente pe care le avem, nu le va înlocui”, a fost declarația lui în cadrul consiliului executiv al agenției, la care a participat în persoană, după ce a stat în carantină timp de două săptămâni după ce luase contact cu o persoană depistată pozitiv cu COVID-19.

Citeşte și: Va fi sau nu vaccinul anti-COVID-19 obligatoriu? Alexandru Rafila răspunde

Atât Tedros, cât și adjuncții săi, au încercat să explice că optimismul legat de vaccinul anunțat de laboratoarele Pfizer și BioNTech trebuie temperat puțin. „La început, cantităţile vor fi limitate şi, prin urmare, personalul medical, vârstnicii şi persoanele la risc vor avea prioritate şi sperăm că aceasta va face să scadă numărul deceselor şi va permite sistemelor de sănătate să reziste,” a explicat Tedros.

Tot acesta din urmă subliniază că măsurile de ținere a control a pandemiei nu trebuie să încerce, întrucât testarea, carantinarea și urmărirea contracților încă sunt elemente esențiale în lupta cu COVID-19.

Foto – 123rf.com
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.