Autoritățile din Târgu-Jiu au lăsat lebedele să moară cu zile! Indolență criminală, minciuni și zero reacție din partea celor plătiți să protejeze animalele

0
1775
Autoritățile din Târgu-Jiu au lăsat lebedele să moară cu zile
Lebădă rănită

Un nou episod revoltător de indiferență a autorităților a stârnit reacții puternice în Târgu-Jiu, după ce două lebede rănite au fost lăsate fără ajutor, timp de ore întregi, sub privirile a zeci de oameni și în ciuda apelurilor disperate ale unei localnice.

Mihaela Sabou, o târgujiancă sensibilă la suferința animalelor, a relatat pe rețelele sociale cum s-a luptat singură, timp de două zile, pentru salvarea a două lebede rănite, în timp ce instituțiile care ar fi trebuit să intervină au dat bir cu fugiții.

Primul incident a avut loc vineri după-amiază, când o lebădă rănită, cu sânge sub aripi, a fost văzută pe digul Jiului. Martorii spun că pasărea era acolo încă de la ora 14. Mihaela a găsit-o la ora 17 și a început o mobilizare disperată: a sunat la Poliția Locală, la ISU și la persoane cunoscute din Primărie. Au venit câțiva polițiști locali și pompieri, dar încercarea de capturare a păsării a eșuat lamentabil. Speriată, lebăda s-a aruncat în apă și a început să înoate cu greu, rănită. În ciuda eforturilor, autoritățile au plecat rând pe rând, iar a doua zi dimineață, pasărea a fost găsită moartă, plutind pe apă.

Lebăda găsit moartă a doua zi

Al doilea episod a avut loc duminică, când o altă lebădă rănită a fost zărită pe malul opus al Jiului, în apropiere de Piața Mare. Din nou, Mihaela Sabou a dat alarma. De data aceasta, ISU a reușit să captureze pasărea, iar jandarmii au sprijinit acțiunea. Totuși, în ciuda zecilor de apeluri către autoritățile competente – Serviciul pentru Protecția Animalelor din cadrul Consiliului Județean Gorj, DSVSA Gorj și AJVPS Gorj – nimeni nu a venit la fața locului.

„Am fost păcăliți că vine o mașină de la vânători sau de la poliția animalelor. Până la ora 22, nu a apărut nimeni”, spune revoltată Mihaela Sabou. „Am stat pe dig de la ora 17, în frig, cu jandarmii care țineau pasărea să nu se zbată, în timp ce autoritățile refuzau, practic, să își facă datoria.”

Singura care a dat curs apelului a fost Ana Lemnaru, voluntar în cadrul unei asociații de protecție a animalelor. Ea a venit, a examinat pasărea, a învelit-o, i-a vorbit cu blândețe și a preluat-o pentru îngrijiri medicale. „Mi-a trecut supărarea când am văzut că am lăsat-o pe mâini bune. Ana Lemnaru este dovada că mai există oameni cu suflet”, a transmis Mihaela.

Pe fondul acestor evenimente, rămâne întrebarea: Cine răspunde pentru viața acestor ființe protejate de lege, dar lăsate să moară în agonie sub ochii autorităților? De ce nu există un serviciu de urgență pentru animale?

Foto: https://www.facebook.com/nicolamihaela.sabou

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.