Au început înscrierile la Rezidențiat 2020

0
10

Concursul va fi organizat de către Ministerul Sănătății în 15 noiembrie 2020 și se va desfășura în condiții speciale, impuse de contextul epidemiologic actual.

În această sesiune vor fi scoase la concurs 7061 locuri și posturi pe cele 3 domenii de pregătire: 4518 locuri și posturi pentru domeniul medicină, câte 1219 locuri și posturi pentru medicină dentară și farmacie, un număr de 105 locuri pentru ministerele cu rețea sanitară proprie – MApN, Ministerul Justiției și MAI.

La fel ca în anii trecuți, concursul se va desfășura în șase centre universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, după aceeași metodologie, pe o durată de 4 ore, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări.

Și în acest an, toți absolvenții care reușesc să treacă pragul de 60 la sută din punctajul maxim pe domeniu, pe țară, vor fi admiși.

Înscrierile pentru concurs au loc în perioada 8 – 20 octombrie, inclusiv data poştei, prin direcţiile de sănătate publică. Dosarele vor fi depuse prin poştă sau servicii de curierat, cu confirmare de primire, Pentru primirea plicurilor cu dosarele de concurs, direcţiile de sănătate publică vor asigura permanenţă în zilele nelucrătoare.

Conform Ministerului Sănătății, candidaţii care nu doresc să depună documente în copie legalizată se pot prezenta pentru depunerea dosarului, la orice direcţie de sănătate publică, având asupra lor şi documentele în original, în vederea certificării. Totuși, Ministerul Sănătății încurajează candidații să utilizeze serviciile poștale și de curierat pentru depunerea dosarelor.

Original Article

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.