Artego, rezultate mai slabe în pandemie

0
20

Cifra de afaceri netă a producătorului de articole din cauciuc Artego a scăzut în primul semestru cu 30,18%, la 57,23 milioane lei, de la 81,97 milioane lei în perioada similară a anului trecut.

Artego Târgu Jiu a realizat în primele 6 luni ale acestui an venituri din exploatare de 70,86 milioane lei, în declin cu 26,29% față de cele de 96,13 milioane lei de la S1 2019.

Este rezultatul trimiterii masive în șomaj tehnic a angajaților în lunile aprilie și mai, care s-au suprapus stării de urgență. „Etapele presupuse de renegocierea contractelor comerciale cu unele societăți din domeniile amintite au fost dificile și au durat mult mai mult decât timpul estimat inițial, ceea ce și-a pus amprenta asupra scăderii volumului de comenzi pentru produsele specifice și implicit asupra nivelului de vânzări”, mai se arată în raportarea semestrială de la bursa de valori.

Cheltuielile de exploatare au fost reduse într-o dinamică cu 26,13%, la 65,88 milioane lei, de la 89,19 milioane lei, în primul semestru din 2019. Pentru a limita o parte din acestea, compania a apelat la schema de ajutor pentru plata șomajului tehnic. Astfel, în contul lunii aprilie a încasat suma de 1,81 milioane lei pentru 781 de salariați aflați în șomaj tehnic, iar în luna mai a obținut suma de 1,29 milioane lei, pentru 755 de angajați care s-au aflat în șomaj tehnic.
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.