Apele învolburate ale Jiului au prins mai multe persoane. Salvatorii de la ISU Gorj au intervenit

0
131

Mai multe persoane au fost prinse în apele învolburate ale râului Jiu, iar salvatorii au intervenit să le scoată. Din fericire, a fost doar scenariul unui exercițiu de intervenție, care s-a desfășurat ieri, în zona Bâlteni, de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Gorj. „Am avut presupuse victime care au fost prinse de apele învolburate fiind nevoie de intervenția echipajelor specializate din cadrul unității noastre, iar în urma declarării stării de alertă în zonă s-a luat decizia evacuării persoanelor din zonele inundate.

Persoanele evacuate au fost preluate cu microbuze de la punctele de îmbarcare și transportate în tabăra mobilă unde au primit asistență medicală, psihologică și religioasă. Pentru că scenariul a imitat îndeaproape o situație reală, cu ajutorul bucătăriei mobile aflată în dotarea taberei a fost preparată hrană pentru persoanele evacuate și pentru echipajele de intervenție“, a menționat Florin Chisim, purtător de cuvânt al ISU Gorj.

„Cod Roșu“ de inundații

Exercițiul s-a desfășurat pe parcursul a două zile. În prima zi a fost simulată o situație de inundație și intervenția în cazul declanșării Codului Roșu. „S-a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență, au fost alertate toate structurile care au atribuții în gestionarea unor astfel de situații și au fost puse în scenă cele mai noi mijloace intrate în dotarea unității noastre prin sprijinul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și Departamentul pentru Situații de Urgență și anume tabăra mobilă și containerul de suport logistic tip IV-iluminat. (…) Pentru că este o instituție cu rol principal în cazul producerii unor inundații și Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj a angrenat în acest exercițiu cele mai noi dotări. Gestionarea unor astfel de situații de urgență depinde în mare parte de cooperarea tuturor structurilor implicate. Tocmai de aceea trebuie să aducem mulțumiri instituțiilor care au făcut parte din scenariul acestui amplu exercițiu: Instituția Prefectului – Județul Gorj, Inspectoratul de Poliție Județean Gorj, Inspectoratul de Jandarmi Județean Gorj, Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj, Crucea Roșie Română – Filiala Gorj, Direcția de Sănătate Publică Gorj, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Gorj și Primăria Comunei Bîlteni. Trebuie să le mulțumim totodată tuturor colegilor noștri care au fost implicați în acest exercițiu, care au depus mari eforturi și care au îndurat vremea mohorâtă.

Nu în ultimul rând le mulțumim voluntarilor noștri care au ales să se implice în acest exercițiu să dea o mână de ajutor echipajelor profesioniste. Cu siguranță vom analiza obiectiv acest exercițiu și dacă au existat mici disfuncționalități acestea vor fi remediate astfel încât, noi, cei care avem menirea de a salva vieți, într-o situație reală să venim în sprijinul cetățenilor la cel mai înalt nivel!“, au transmis reprezentanții ISU Gorj pe pagina de Facebook a unității.

Distribuie pe:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • Pinterest
Sursa aici

Lasă un răspuns