Amendați pentru că au aruncat deșeuri pe malurile râurilor

0
74

Polițiștii locali au reușit să dea de urma persoanei care a aruncat pe malul râului Amaradia tot felul deșeuri cu un autocamion. Făptașul locuiește în apropiere și a fost amendat cu suma de 1.000 de lei și, în plus, a fost pus să ridice deșeurile.

„Având în vedere fotografiile și articolele de presă apărute în data de 05.07.2019, în mediul online, în legătură cu depozitarea deșeurilor pe malul râului Amaradia din municipiul Târgu Jiu, polițiștii locali s-au sesizat din oficiu și au procedat la verificarea aspectelor sesizate. La fața locului au fost depistate cantități însemnate de deșeuri (resturi provenite din construcții, deșeuri menajere, deșeuri textile, plastice, resturi vegetale). A fost identificat deținătorul legal al autoutilitarei din care au fost descărcate resturile provenite din construcții, în scopul luării măsurilor legale ce se impun.

S-a constatat că o parte din deșeurile găsite la fața locului au fost aruncate de către o persoană care locuiește în zona respectivă, fiind aplicată sancțiune contravențională în valoare de 1000 lei, în conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 169/2006. Persoana amendată și-a luat angajamentul că va aduce terenul la stadiul inițial, în cel mai scurt timp, prin ridicarea deșeurilor și prin salubrizarea corespunzătoare a zonei afectate“, se arată într-un comunicat al Poliției Gorj.

Încă o amendă aplicată pentru aruncarea deșeurilor

De asemenea, polițiștii locali au efectuat o acțiune de verificare cu privire la păstrarea curăţeniei pe albiile râurilor ce traversează municipiul Târgu Jiu: Amaradia, Jiu și Șușița.

„Ca urmare a acestei acțiuni, polițiștii locali au depistat un conducător auto în timp ce transporta deșeuri cu o autoutilitară, în scopul depozitării acestora în zona Termocentralei din apropierea râului Jiu. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1000 lei, conform H.C.L. nr. 169/2006. Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu nu tolerează acțiunile celor care nu respectă normele de protecția mediului, amenzile fiind stabilite la nivelul maxim prevăzut de actele normative date în competență“, se mai precizează în comunicatul de presă.

Articolul Amendați pentru că au aruncat deșeuri pe malurile râurilor apare prima dată în Impact In Gorj.
Sursa aici

Anunțuri publicitare

Lasă un răspuns