Alege mierea în funcţie de problemele de sănătate pe care vrei să le tratezi

0
3

Polifloră: fortifică organismul
Mierea polifloră are consistenţă lichidă, gust fructat extrem de plăcut şi e un adevărat rezervor de săruri minerale. Este un excelent tonic şi fortifiant al organismului.

De salcâm: recomandată şi diabeticilor
Mierea de salcâm e bogată în fructoză şi în oligoelemente (crom, cupru, iod, fier, zinc, fluor) şi are un gust foarte plăcut. O foloseşti când ai probleme gastro-intestinale sau de digestie. Este recomandată şi diabeticilor, pentru că are indice glicemic scăzut (32).

De rapiţă: leac pentru osteoporoză
Are conţinut mare de glucoză, de aceea se zahariseşte uşor. Indicele glicemic mare o recomandă copiilor, persoanelor active şi celor în convalescenţă. Conţine oligoelemente, mai ales calciu şi bor, de aceea e bună în cazurile de osteoporoză.

De castan: contra reumatismului
Mierea de castan are un gust puternic, imposibil de confundat. Conţine minerale precum fierul şi tanini, eficace pentru a ameliora simptomele gripei şi anemiei. Calmează tusea productivă, fluidizează circulaţia sangvină, fiind recomandată în caz de varice şi reumatism.

De eucalipt: desfundă căile respiratorii
Mierea de eucalipt uşurează respiraţia, asigurând buna funcţionare a căilor respiratorii. Te ajută să-ţi detoxifici organismul, ameliorează simptomele bronşitei şi combate tusea productivă.

De lavandă: are efect diuretic
Mierea de lavandă are un miros inconfundabil, iar printre calităţile ei se numără efectul tonic şi diuretic. Alină simptomele reumatismului şi este indicată şi celor cu afecţiuni pulmonare.

De pin: ţine departe răceala
Mierea de pin este foarte aromată, fiind utilă în dezinfectarea aparatului respirator, mai ales în caz de răceli, gripe sau bronşite. Te ajută să ai un somn odihnitor.

De rozmarin: curăţă sângele
Mierea de rozmarin poate dezinfecta şi „curăţa“ sângele. Are efect relaxant. Este indicată şi suferinzilor de ficat şi de bilă.

De cimbru: tonic muscular
Mierea de cimbru este un excelent dezinfectant. Întăreşte muşchii, ajută digestia, combate dificultăţile respiratorii şi alină gâtul iritat.

De tei: contra insomniei
Mierea de tei, plăcut aromată, potoleşte tusea şi te ajută să adormi fără probleme. Te relaxează după o zi stresantă.

De floarea-soarelui: scade colesterolul „rău“
Mierea de floarea-soarelui are un gust plăcut şi e ideală pentru scăderea nivelului de colesterol „rău“. E bună contra durerilor de stomac şi alungă oboseala.

De fâneaţă: pentru convalescenţi
Mierea de flori de câmp sau de fâneaţă are concentraţie mare de zaharuri. Este indicată în surmenaj, stări de convalescenţă, tulburări de creştere. Are acţiune antiinflamatoare, antimicrobiană, antialergică şi antitusivă.

De izmă: combate balonarea
Mierea de izmă combate tusea şi balonarea, e calmant gastric, uşurează diestia.

De coriandru: eficace în gastrite
Mierea de coriandru, cu parfum suav şi de culoare deschisă, este eficace în gastrite şi ulcere. Protejează ficatul şi ajută în constipaţie, balonare, indigestie.

Original Article

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.