“ADERĂ LA CENTENARUL MARII UNIRI CU TINERII TÂRGUJIENI ”, proiect finanțat de Primăria Municipiului Târgu Jiu

0
293

Asociația pentru Democrație Educație Respect (ADER) a implementat în perioada septembrie-decembrie 2018 proiectul “ADERĂ LA CENTENARUL MARII UNIRI CU TINERII TÂRGUJIENI ”, proiect finanțat de Primăria Municipiului Târgu Jiu.

Sâmbătă 8 decembrie 2018 câștigătorii Concursului de eseuri „MAREA UNIRE PRIVITĂ PRIN OCHII MEI” precum și câștigătorii Concursului de fotografie: 100 DE ANI ÎNTR-O FOTOGRAFIE, organizat împreună cu Liceul de Arte Constantin Brăiloiu din Târgu Jiu, au participat la excursia tematică: ADERă la PATRIOTISM. Peste 40 de elevi din 7 școli din Județul Gorj și Județul Mehedinți au participat la o interesantă excursie la Alba Iulia, la o săptămână după sărbătorirea Centenarului.

A fost o zi plină de istorie petrecută în Cetatea Alba Carolina și în Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia. Vizita la Muzeu a fost o poveste frumoasă şi informativă pentru elevi, cu obiectele descoperite de arheologi, aranjate în ordinea epocilor și a evenimentelor. Un ghid dedicat, a prezentat pe rând exponatele din fiecare epocă, îmbrăcămintea purtată în diferite perioade, ocupaţiile. Copii au ascultat povestea cuceririi Daciei şi apoi a formării României Mari, ajutaţi de hărţi şi machete. Ultimul loc vizitat a fost „Catedrala Reîntregirii” locul unde au fost încoronaţi regele Ferdinand I şi regina Maria, în calitate de suverani ai României Mari.
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.