Acuzații: Cât trebuie să dai șpagă ”ca să te opereze bine” un medic din Tg-Jiu

0
3292

Într-o postare pe o rețea socială a femeie își strigă durerea și nemulțumirea față de medicii din Spitalul din Tg-Jiu. Acesta spune că tatăl ei va fi supus unei intervenții chirurgicale, având hernie, și că, dacă vrea ca tatăl ei să fie operat ”bine” dar și îngrijit corespunzător după, va trebui să dea ”șpagă” 1000 lei.

”Sunt intr-o situatie dificila.
Tatal meu trebuie sa se opereze saptamana aceasta de hernie in Tg Jiu.
Ideea este ca am inteles de la foarte multe cunostiinte ca sa te opereze bine medicul si sa aiba grija de tine trebuie sa dai spaga, mai exact 1000 lei.
O doamna care s-a operat recent la acelasi medic mi-a zis asta, ulterior si cativa oameni din spital cu care m-am intalnit.
Va spun sincer, eu nu as da niciun ban, deoarece tatal meu are 54 de ani si 36 de ani pe cartea de munca lucrati, atatia ani a cotizat la stat.
De ce sa mai dau bani cand ei au salarii?
Dar intrebarea si ceea ce ma macina este daca chiar este adevarat, daca nu dai spaga nu te opereaza bine si medicii sunt dezinteresati? As da doar sa stiu ca au grija cum trebuie de el. Tatal meu oricum vrea sa dea spaga ca a zis ca fara 1000 lei la medic nu merge sa isi bata dupa medicii joc de el.
I-am explicat sa nu dea mai bine sa dam pe altceva banutii respectiv, pe medicamente, mancare pentru spital, plasa etc si ce mai este necesar.
Dar tatal meu are gandirea aceea veche, dar si frica pe care o am si eu ca medicii vor fi dezinteresati.
Ati intampinat astfel de situatii, in care medicul, asistentele, anestezistul sa se comporte deficitar daca nu le oferiti spaga? Chiar nu stiu ce sa fac” este mesajul postat.

Postarea a strâns mai multe comentarii pro și contra medicilor din Tg-Jiu. Unii dintre internauți laudă medicii și spun că nu a trebuit să dea niciun ban pentru a fi tratați corespunzător, alții dimpotrivă.

”Mama mea s-a operat la domnul N…! Un doctor foarte bun, din punctul meu de vedere! Pe lângă faptul ca a refuzat din orice punct de vedere orice leuț, ne-a ajutat foarte mult. Si-a dat interesul foarte mult. Singurii bani pe care i-am dat au fost la anestezist, dar nu o suma mare. În rest totul a decurs asa cum ar trebui și mama mea este bine, sănătoasă” a transmis o altă doamnă.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.