2021 va fi declarat „Anul Tudor Vladimirescu“

0
35

O delegeție formată din mai mulți primari din județul Gorj a avut o întâlnire, la sfârșitul săptămânii, cu conducerea Ministerului Culturii, în vederea elaborării unui program de evenimente pentru a marca împlinirea a două secole de la Revoluția lui Tudor Vladimirescu.

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a precizat că 2021 va fi declarat Anul Tudor Vladimirescu: „Anul 2021 va fi Anul Tudor Vladimirescu. Am discutat, deja, acest aspect cu domnul Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, dar și cu secretarul de stat Liviu Brătescu, urmând să demarăm, în scurt timp, procedurile necesare pentru ca Ministerul Culturii să declare anul viitor ca fiind „Anul Tudor Vladimirescu”. Acesta a fost, de altfel, și motivul pentru care m-am deplasat la București, însoțit de domnii Dorin Ștefan, unul dintre cei mai mari arhitecți pe care îi are România în acest moment și care este și artizanul proiectului pe care îl avem pentru Calea Eroilor, și Raul Chiriac, șeful Direcției de Investiții din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Am luat legătura cu reprezentanții Direcției de Cultură Gorj și am discutat și cu primarii din Vladimir și Padeș, urmând să pregătim o serie de evenimente menite să marcheze trecerea a 200 de ani de la revoluția lui Tudor Vladimirescu.

Municipiul Târgu Jiu va fi în centrul complexului de evenimente ce vor fi organizate în anul 2021 la nivelul județului Gorj“.

Evenimente și investiții

O serie de investiții vor fi realizate în acest sens. Este vorba de reabilitarea drumurilor din localitățile Padeș și Vladimir care face legătura cu obiectivele istorice din aceste localități. De asemenea, parcul din Târgu Jiu în care se află statuia revoluționarului ar urma să fie modernizat.

Articolul 2021 va fi declarat „Anul Tudor Vladimirescu“ apare prima dată în Impact in Gorj.




Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.