19 olimpici premiați de primărie cu sume de până la 10.000 lei

0
127

19 olimpici din Târgu-Jiu vor fi premiați de către Primăria Tg-Jiu cu sume cuprinse între 6.000 și 10.000 de lei. Este vorba despre elevi care au obținut rezultate excepționale la olimpiadele naționale și internaționale.

300 mii lei este suma alocată de muncipalitate, din bugetul local, pentru premierea tinerilor care au obținut rezultate foarte bune la competițiile sportive sau olimpiadele naționale sau internaționale.

”Vom premia 19 copii, 16 premiați la olimpiadele naționale și 3 la olimpiadele internaționale. Valorile sunt consistente, de la 10.000 pentru locul l, 8.000 lei pentru II și 6.000 lei pentru locul III. Deci premiem doar locurile I, II și III. În acest mod încercăm să-i stimulăm pe toți cei care participă la astfel de olimpiade să se claseze pe un loc onorant. Participarea o premiem în alt mod, premiem școlile, premiem elevii din școli pentru rezultatele deosebite, avem un proiect de hotărâre de consiliu local însă am considerat ca de data aceasta să premiem și rezultatele la olimpiadele naționale și internaționale. Continuăm această modalitate de premiere iar lunile trecute am premiat sportivii din Tg-Jiu care au obținut medalii la campionate europene, balcanice sau mondiale și vom merge de acum încolo în fiecare an pe acesată modalitate de premiere pe sume substanțiale. Sunt numai în acest an cel puțin 300.000 lei alocați pentru astfel de premii, pentru premierea acestor copii cu rezultate excepționale la olimpiade naționale sau internaționale”, a precizat primarul Marcel Romanescu.

Banii vor intra în posesia copiilor înainte de sărbătorile de iarnă, ca un cadou din partea municipalității pentru eforturile deosebite ale copiilor.

”Banii vor fi primiți în perioada imediat următoare, după ce se emite hotărârea de consiliu, cu o copie după buletin și contul unde se vor vira aceste sume. Ideea este ca acești copii să se bucure de sume în perioada sărbătorilor de iarnă” a mai spus edilul.
Sursa aici

Anunțuri publicitare

Lasă un răspuns