11 deținuți au venit la Bursa Locurilor de Muncă

0
82

11 deținuți de la Penitenciarul Târgu Jiu au participa, la sfârșitul săptămânii trecute, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Acestea execută pedepse privative de libertate în regim deschis şi semideschis.

„Deținuții selecționați în vederea participării la această activitate au domiciliul pe raza județului Gorj, se află în ultima parte a traseului execuțional și manifestă o atitudine pozitivă în ceea ce privește munca. Cu această ocazie, persoanele participante au avut posibilitatea să interacţioneze cu angajatorii, să prospecteze piaţa locurilor de muncă și să identifice oportunităţi de angajare. De asemenea, participanții au primit informații utile privind ocuparea unui loc de muncă, pliante și materiale informative. În contextul în care obținerea unui loc de muncă după liberare reprezintă un pas extrem de important în procesul de reinserție socială, acest demers încurajază și oferă suportul necesar revenirii pe piața muncii a persoanelor care au executat pedepse privative de libertate. Demersul se înscrie în seria de activităţi destinate îmbunătăţirii şanselor de reintegrare în societate a persoanelor private de libertate, exersării de către persoanele deţinute în penitenciar a unor conduite care să faciliteze dezvoltarea personală precum şi conștientizării societăţii civile cu privire la faptul că persoanele aflate în detenţie sunt parte componentă activă a societăţii“, a spus Lavinia Lupu, purtător de cuvânt al Penitenciarului Târgu Jiu.
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns