Zona vizitabilă a Peșterii Polovragi ar putea fi dublată

0
54

Peștera Polovragi, cu un traseu vizitabil de 800 de metri, și-ar putea dubla lungimea porțiunii care poate fi vizitată de turiști, spun autoritățile locale, care au luat în calcul această măsură.

Potrivit Radio România Oltenia-Craiova, există un studiu elaborat de Institutul Speologic din București, care susține această inițiativă. În plus, va exista și o ieșire separată din peșteră, undeva la intrarea în Cheile Oltețului, nefiind nevoie ca turișii să se întoarcă pe același traseu către intrare, așa cum este în prezent, ceea ce va crește numărul acestora, spune primarul din Polovragi, Gheorghe Epure.

Peștera Polovragi este cel mai vizitat obiectiv turistic din județul Gorj, conform statisticilor.

Peștera este cunoscută datorită asocierii cu Zamolxe, liderul spiritual al geto-dacilor, despre care se spune că a locuit în această peștera.

O piatră în formă de tron este denumită, astăzi, Scaunul lui Zamolxe, fiind marcată și delimitată de restul reliefului peșterii.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.