Zeci de mii de măşti şi tone de substanţe dezinfectante, comandate în pandemie, au ajuns abia după 3 ani în unele şcoli din Gorj

0
42

Mai multe şcoli şi primării din Gorj s-au bucurat că au obţinut bani pentru echipamente anti-Covid, în plină pandemie, numai că acestea au venit după aproape trei ani. Acum zeci de mii de măşti şi tone de substanţe dezinfectante ori purificatoare de aer zac în depozite şi riscă să ajungă la gunoi.

Primăria Drăguţeşti, din Gorj, a fost printre primele instituţii care au depus cereri de finanţare pentru echipamente de protecţie. Se întâmpla însă în 2020. Proiectul a fost aprobat cu întârziere şi produsele au ajuns la destinaţie după mai bine de doi ani. Toate fondurile provin de la Uniunea Europeană.

În altă localitate, pe lângă dezinfectanţi, au ajuns roboţii care purifică aerul. Cererea de finanţare s-a aprobat în 2019, dar abia în urmă cu câteva zile au venit la şcoală kiturile anti-COVID în valoare de circa 800.000 de lei. Liceul din Baia de Fier a găsit variante ca acestea să fie folosite.

Multe alte primării au accesat fonduri europene prin acelaşi proiect în plină pandemie. Peste tot, echipamentele au ajuns la finalul epidemiei.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.