Weber despre așteptarea ce vizează CEO: “Dacă nu te duci să-ți negociezi soarta, nimeni nu vine să-ti ofere ceva”

0
5

Răspunsul Comisiei Europene în privința planului de restructurare de la CE Oltenia ține ca pe ghimpi întreg județul. Liderul PSD Gorj acuză Guvernul că nu a fost capabil să-și susțină cauza, de aici și întârzierea unui răspuns clar. Mihai Weber susține, încă odată, că banii puteau să vină la CEO din altă sursă, fără a ajunge la mâna Comisiei Europene.

„Au fost făcute anumite promisiuni care nu s-au onorat. Vorbim de soarta județului și lucrul acesta trebuie tratat cu maximă seriozitate. Promisiunea a fost ca în noiembrie- decembrie, Comisia Europeană va aproba acest plan. Noi am atras atenția că am ajuns să depindem de Comisia Europeană în a decide soarta CEO. Această unitate este vitală pentru județul Gorj și nu trebuie politizată, însă, constatăm că promisiunile nu au fost onorate. Statul român trebuia să intervină și să spijine CEO. Așa cum este prevăzută această componentă și în SEN care, prevedea ca până în 2030, cu prespectiva anului 2050, această producție de energie pe bază de cărbune să reprezinte cel puțin 20% din producția totală de energie, eu cred că spijinirea acestei unități trebuia să fie făcută în alt mod”, a transmis deputatul PSD Mihai Weber.

Semne de întrebare

Liderul PSD Gorj mai spune că variantele pentru CE Oltenia sunt limitate în condițiile în care compania are probleme financiare. „Cât de credibil poți să fii dacă tu, ca ministru, spui că planul va fi aprobat în câteva luni și, iată, că nici până acum nu s-a aprobat. Dacă nu te duci să-ți negociezi soarta, nimeni nu vine să-ti ofere ceva. Sunt două scenarii, să fie aprobat planul sau să nu fie. Nu există o garanție că va fi acceptat pentru că nu știe nimeni cum a fost elaborat, dacă se ține cont de ceea ce s-a impus în programul de restructurare. Modalitatea de a fi ținut secret a pus multe semne de întrebare, de aceia oamenii sunt sceptici. Ca să creezi propriul mix, categoric, trebuie resurse proprii. Sunt curios cum reprezentanții noștri prin Guvern, ministrul Energiei, o vor scoate la capăt pentru a da o șansă acestei companii”,a mai transmis liderul PSD Gorj.

Original Article

Lasă un răspuns