Viitorul Pandurii nu câştigă nici la al doilea joc desfăşurat la Târgu Jiu

0
104

Dacă în urmă cu patru etape “ameninţa” podiumul Ligii 2, Viitorul Pandurii Târgu Jiu a ajuns acum la trei puncte de retrogradare. Echipa antrenată de Cristian Lupuţ, care venea după trei înfrângeri consecutive, n-a reuşit, sâmbătă, în etapa a 18-a, să câştige nici meciul de pe teren propriu, cu nou-promovata FK Csikszereda (scor 1-1), echipă aflată în zona fierbinte a clasamentului.

Deşi au deschis scorul prin Vasile Pop, în minutul 23, cu un şut, la firul ierbii, de la 20 metri, gazdele au făcut o repriză destul de modestă, fiind dominaţi de ciucani, care şi-au creat multe ocazii. Firesc, FK Csikszereda a reuşit să egaleze, în minutul 54, prin nou-intratul Romaric Logon, al cărui şut, slab, din 8 metri, s-a scurs printre picioarele portarului Iulian Anca-Trip. S-a încheiat 1-1, şi, cu patru puncte obţinute în ultimele două etape, echipa antrenată de Valeriu Suciu a urcat deasupra liniei care asigură menţinerea în Liga 2, fiind pe 15, cu 20 de puncte.

Cristian Lupuţ: ”Până la urmă, e un punct câştigat. Rezultatul e echitabil”. Viitorul Pandurii revine la Oradea

Viitorul Pandurii a coborât pe 11, cu 22 de puncte. ”Din punctul meu de vedere, am început meciul foarte prost, chiar dacă am avut acea ocazie imensă a lui Astafei, din primul minut. Una peste alta, am întâlnit o echipă foarte bine organizată, arţăgoasă, care s-a agăţat de orice balon. Eu îmi felicit jucătorii pentru dăruire, dar am fost mereu în timpul doi, poate din cauza oboselii, am jucat din foarte multe atingeri, conduceri de mingi neinspiate, decizii luate prost. Până la urmă, e un punct câştigat. Rezultatul e echitabil. Luăm fiercare meci ca atare şi să scotem maximum din jocurile care au mai rămas de disputat în acest an. Mergem la Ripensia să câştigăm, apoi, iar în deplasare, la Snagov. Vom merge după jocul de astăzi la Oradea, fiindcă distanţa e mult mai mică de acolo până la Timişoara, de 150 km, decât este de la Târgu Jiu. Avem condiţii foarte bune de pregătire la Sânmartin. Vom reveni la Târgu Jiu după acest joc”, a declarant Cristian Lupuţ.

Acesta a căutat să explice şi motivele pentru care echipa sa a ajuns la patru meciuri consecutive fără victorie, interval îm care a obţinut doar un punct, în această etapă. ”Eu îmi cunoşteam valoarea lotului. Le-am spus tuturor să fim realişti. La iarnă voi trage şi eu mai mute concluzii. Nu e nici un blocaj. Chiar dacă veneam după trei înfrângeri, am jucat bine, dar am făcut unele greşeli impardonabile. Ne creeam ocazii, dar nu reuşim să marcăm. Ne lipseşte în continuare atacantul Vlad Rusu, acum ne-a lipsit şi căpitanul Oros. Nici nu pot spune că nu ne prieşte noul teren din Târgu Jiu, chiar dacă la Severin era un gazon mai de calitate decât acesta”, a conchis Lupuţ.

Dezinteres pentru meciurile echipei lui Sarcină

Doar 150 de spectatori au fost prezenţi la cel de-al doilea joc disputat de Viitorul Pandurii la Târgu Jiu. La meciul de debut, cu Dunărea Călăraşi, au fost aproximativ 1.200 de spectatori, majoritatea având invitaţii primite din partea clubului controlat de omul de afaceri Nicolae Sarcină. De altfel, ginerele acestuia, Alin Zgripcea, este preşedintele echipei.

Anticipând probabil numărul mic de spectatori la acest meci şi pentru a nu plăti chirie pentru toată arena, oficialii echipei Viitorul Pandurii au închiriat pentru acest meci doar Tribuna 1 a noului stadion din Târgu Jiu.

”Sper să aducem cât mai mulţi spectatori la stadion, fiindcă acum au fost foarte puţini, dar pentru asta trebuie să avem rezulatate şi un joc plăcut”, a conchis Lupuţ.

În runda următoare, Viitorul Pandurii joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Timişoara, cu Ripensia.
Articolul integral aici

Lasă un răspuns