VIDEO. Primarul Stan recunoaște ȘPAGA! „Doctorul” a dat 1.500 de euro pentru angajare!

0
5

Procurorii efectuează, de câteva săptămâni, cercetări în legătură mai multe infracțiuni de care este acuzat primarul comunei Albeni, Silviu Ionuț Stan. Printre faptele penale reținute în sarcina primarului se regăsește și șpaga despre care se tot vorbește prin comună că a ajuns la Stan, prin intermediul unui interpus, în schimbul unei angajări, iar organele judiciare au chemat la audieri mai mulți angajați ai Primăriei Comunei Albeni.
Concret, Florin Cipici, omul de încredere al primarului Silviu Ionuț Stan, a cerut 3.000 de euro, chiar într-un birou al primăriei, de față fiind și șeful administrației publice locale, de la Irinel Cotojman, zis ”Doctorul”, în schimbul angajării acestuia în postul de asistent medical comunitar. În final, Cotojman a plătit doar 1.500 de euro. Acest aspect reiese dintr-o înregistrare care a intrat în posesia jurnaliștilor gorjonline.ro, în care, primarul Stan recunoaște că banii s-au cerut în prezența sa, dar nu-și mai amintește dacă suma a ajuns la el.

Dialogul …

…pe această temă îl demască total pe Silviu Ionuț Stan în legătură cu șpaga pentru angajare și îl poate trimite în spatele gratiilor.

Persoană: Bă, da’ la milogu’ ăsta de doctor, de îl ai tu angajat aci, da’ sincer, spune-mi sincer, i-ai luat ceva pentru angajare? Da’ spune-mi sincer.
Primar: Nu știu, că a fost atunci cu zilele comunei, prima dată. Că atunci a fost, nu mai știu. Tot Florin a vorbit cu el. Da, tot Florin a vorbit cu el, da’ nu mă doare-n cur pe mine, că nu mă interesează pe mine.
Persoană: Păi și i-ați luat 3.000 de euro la doctoru’ ăsta?
Primar: Nu.
Persoană: Da’ cât, spune-mi sincer cât? Că știu o vorbă și ți-o spun pe urmă.
Primar: Păi spune-mi-o tu… Nu mai rețin, o mie, o mie jumate, nu mai rețin exact.
Persoană: 1.500 de euro, bani cash? I-a adus el?
Primar Stan: Da.
Persoană: Cui i-a dat, lui Florin sau ție?
Primar: Nu mie, lu’ Florin.
Persoană: Lu’ Florin i-a dat, nu?
Primar: Spune-mi ce este!
Persoană: Păi latră el.
Primar: Cine latră?
Persoană: Doctoru’.
Primar: Așa și?
Persoană: Că el n-a venit degeaba aici
Primar: Așa și?
Persoană: Nu, întrebai…
Primar: Cum a venit, așa pleacă! Să spună el că am pus eu mâna pe 10 bani de la el. Să spună el lucru ăsta.
Persoană: Așa a spus.
Primar: Să spună el…
Persoană: A spus că el n-a venit degeaba la primărie, că el a dat
Primar: Știu, i-a zis-o lu’ Florin. Da, știu de la Florin chestia asta. Da’ Florin i-a zis sus…eram eu sus, în biroul de la contabilitate, acolo a venit el…Florin i-a zis. Deci, sus, la contabilitate…
Persoană: Da’ i-ați cerut 3.000 de euro?
Primar: Da, Florin, atâta i-a spus Florin, da, așa este. Deci, așa este. Da’ n-am treabă cu ei.
Persoană: Păi ți-a dat ție ceva în mână?
Primar: (râzând) N-am treabă cu ei…

”Cum a venit, așa pleacă” a afirmat primarul Stan despre asistentul medical comunitar Irinel Cotojman, supărat că acesta vorbise despre șpagă. În ianuarie, anul trecut, Stan i-a reclamat pe toți asistenții comunitari și a chemat DSP Gorj în control, invocând tot felul de motive pentru ca aceștia să fie cercetați disciplinar.
Florin Clipici a fost angajat, inițial, ca buldozerist la Primăria Albeni, iar o lungă perioadă a fost ”mâna dreaptă” a lui Ionuț Stan, fiind promovat, ulterior, în postul de șef al Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din instituție. Anul trecut, relațiile dintre cei doi s-au răcit, după ce Clipici ridicase pretenții la un loc eligibil pe listele PNL Albeni pentru un post de consilier local, iar primarul nu a fost de acord, aşa că a plecat din primărie, însă de ceva vreme a revenit ca angajat la instituția condusă de amicul său, Silviu Ionuţ Stan.
În același dosar se fac cercetări și cu privire la achiziționarea unor materiale pentru lucrările la diverse obiective din comună și a unei cantități de țeavă care au ajuns la casa pe care primarul Stan și-a construit-o în Tg-Jiu. Acest aspect reiese din prima parte a înregistrării video.
Anchetatorii cercetează și faptul că unii angajați ai primăriei au muncit la vila primarului Stan pe care acesta și-a construit-o în Tg-Jiu, în timp ce erau pontați la primărie. Mai mult, susțin sursele citate, în plângerea ajunsă la procurori există unele elemente care relevă faptul că Stan ar fi pretins o felie din sporul acordat angajaților din primărie care au fost angrenați în combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, în perioada stării de urgență.

Tag-urifeatured Ionuț Stan șpagă


Sursa aici

Lasă un răspuns