Vezi cum poţi intra în posesia spaţiilor comune ale blocului!

0
31

Ultima săptămână din septembrie vine cu noi schimbari! Proprietarii de apartamente trebuie să ştie că odată cu intrarea în vigoare a noii legi a asociaţiilor va fi reglementat şi modul în care spaţiile comune ale blocului pot intra în folosinţă privată.

Concret, din 28 septembrie, dată de la care Legea nr. 196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor devine funcţională, se schimbă şi condiţiile prin care un spaţiu comun poate fi atribuit unui proprietar. Mai exact, părţile comune vor putea fi atribuite proprietarilor de locuinţe din acel bloc doar dacă drepturile altor deţinători de apartamente nu sunt afectate. Astfel, potrivit legii, se pot da în folosinţă exclusivă unei persoane doar acele spaţii comune care nu ar împiedica alţi proprietari să folosească instalaţii comune sau nu le restricţionează accesul pe proprietatea personală, respectiv în apartamentul personal. Acest lucru înseamnă că nu vor putea fi atribuite spaţii care fac parte din căile de acces în bloc, spaţiile de la intrarea în lift sau holuri aflate în faţa apartamentului altui proprietar. Spaţiile pe care le vor putea solicita proprietarii de apartamente de la bloc vor fi spaţiile din faţa apartamentului personal, cele situate la subsol sau, acolo unde este cazul, pe terasa blocului.
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns