Veşti proaste pentru şoferi

0
410

Cei care își împrumută mașina vor trebui să dea informații despre identitatea șoferului nu doar la solicitarea Poliției Rutiere, așa cum este acum, ci Poliției Locale, potrivit unui proiect de lege adoptat marți de deputați și care merge la promulgare la președinte. Polițiștii locali vor putea da și amenzi dacă nu primesc răspuns la astfel de solicitări.

Parlamentul a adoptat legea prin care Poliția Locală primește puteri sporite, astfel încât să-i poată amenda pe șoferii care parchează neregulamentar, chiar dacă aceștia nu se află la mașină sau nu sunt prinși în flagrant.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege care stabileşte şi în sarcina poliţiei locale atribuţia de a putea solicita proprietarului sau deţinătorului mandatat al unui vehicul datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul, iar în cazul nerespectării transmiterii informaţiilor solicitate să poată constata contravenţiile şi să aplice sancţiunile corespunzătoare, potrivit Agerpres.

 

Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni nerespectarea de către proprietarul sau deţinătorul mandatat al unui vehicul a obligaţiei de a comunica, în termenul indicat în cuprinsul solicitării poliţiei rutiere sau poliţie locale, după caz, datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul pentru a-l conduce pe drumurile publice.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.