VESTE TRISTĂ! S-a declarat falimentul clubului Pandurii

0
10

Instanța de judecată a Tribunalului Gorj a declarat falimentul clubului de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu. Cererea lichidatorului judiciar, Consulting Company IPURL, a fost admisă, ieri, de instanța de judecată. „Admite cererile formulate de către administratorul judiciar Consulting Company IPURL și creditoarea AJFP Gorj privind deschiderea procedurii falimentului debitoarei Asociația Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu. Dispune deschiderea procedurii falimentului debitoarei Asociația Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu. Dispune deschiderea procedurii generale a falimentului debitoare Asociația Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu. Dispune dizolvarea debitoarei și ridicarea dreptului de administrare“, se arată în hotărârea instanței de judecată.

Bunurile vor fi sigilate

Potrivit hotărârii judecătorești, bunurile clubului vor sigilate în vederea valorificării. Echipa mai are mașini, terenuri și clădiri.

Sentința nu este definitivă, dar dacă va rămâne cea finală, echipa Pandurii care a scris istorie pentru fotbalul românesc va fi istorie.

Pandurii a fost vicecampioană națională și s-a calificat în grupele Europa League. O seamă de jucători de la echipa națională au jucat la Pandurii, cum ar fi Chiricheș și Nistor.

Proces câștigat cu acționarii

În mod dubios, sentința vine ca urmare a câștigării procesului, în toamna acestui an, cu asociații, care ar fi putut duce la stingerea datoriilor. Cea mai mare sumă o are de achitat Complexul Energetic Oltenia peste 6 milioane lei, Consiliul Local Târgu Jiu – aproape 3 milioane de lei, Artego, aproape cinci milioane de lei, Consiliul Județean Gorj – 769 mii lei și USMO – peste 500 mii lei. Marcel Romanescu, edilul municipiului Târgu Jiu, spune că primăria nu poate fi executată silit și asta pentru că nu a făcut parte din acest proces, ci doar Consiliul Local.

Articolul VESTE TRISTĂ! S-a declarat falimentul clubului Pandurii apare prima dată în Impact in Gorj.
Sursa aici

Lasă un răspuns