Veste proastă pentru primarii rămași fără bani: guvernul ar putea renunța la rectificarea bugetară

0
18

Veste proastă pentru primarii rămași fără bani: guvernul ar putea renunța la rectificarea bugetară anunțată pentru noiembrie, dacă va decide să se încadreze în deficitul de 3%, spune deputatul Dan Vâlceanu. După calculele sale, în acest moment, jumătate dintre primăriile Gorjului sunt rămase fără bani. Într-o situația grea este Roșia de Amaradia. Aici, însoțitorii persoanelor cu handicap nu și-au primit banii de două luni, iar angajații primăriei n-au asigurate lefurile pe luna octombrie.

Liviu Cotojman a rămas fără bani de salarii, indemnizații pentru însoțitorii persoanelor cu handicap ori cofinanțarea proiectelor de investiții. Edilul din Roșia de Amaradia amenință cu judecata Consiliul Județean și Guvernul, pentru cele 5 miliarde de lei vechi, constituite deja ca arierate, reprezentând drepturile profesorilor. Cotojman zice că bugetul localității este prea mic chiar și pentru a-și asigura funcționarea.

La Tismana, veșnica problemă cu plata asistenților personali. Sunt 2,3 miliarde de lei vechi lunar care trebuie virate acestor oameni. Primarul Marian Slivilescu se gândește să ia banii de la investiții.

La Prigoria, primarului Iuliana Iliescu i-ar mai trebui ceva bani pentru salarii dar zice că va găsi soluții. Este optimistă și privind investițiile de anul viitor.

Aristide Șerbănescu are bani de salarii și alte dări. Edilul din Schela nu are din ce să achite, însă, serviciile de salubrizare, încasările fiind mai mici decât costurile percepute de firmă. Șerbănescu îi critică pe primarii care se plâng că n-au bani dar nu renunță la organizarea Zilelor Comunei ori a altor manifestări.

Deputatul Dan Vâlceanu zice că este posibil ca guvernul Dăncilă să renunțe la rectificarea bugetară din luna noiembrie, pentru a nu depăși ținta de deficit. După calculele parlamentarului PNL, cam jumătate dintre primăriile Gorjului au, în acest moment, probleme financiare, singura lor preocupare fiind plata salariilor.
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns