Vaslui va fi noua capitală a tineretului în 2025. Gala a avut loc în Tg-Jiu

0
103

Vasluiul va fi capitala tineretului din România în anul 2025. Titlul a fost decernat sâmbătă seara, în cadrul Galei Tineretului din România, organizată la Târgu Jiu. Gala a fost prezentată de cunoscutul moderator tv Cătălin Măruță și transmisă live pe TVR Craiova.

Premiul a fost ridicat de grupul de inițiativă format în jurul proiectului vasluian și de primarul Vasile Pavăl. “Ne înclinăm în fața tuturor vasluienilor, care ne privesc, care ne-au ascultat și care au dat încredere necondiționată în noi”, a spus Denisa Săvuc, managerul grupului de inițiativă. Și primarul Vasile Pavăl a ținut să spună câteva cuvinte despre titlul obținut acum: “Mă gândesc la finala de anul trecut, de la Cluj, am pierdut în fața Ploieștiului, pe care îl aplaud și acum, dar nu am abandonat drumul. Ne-am întors acasă, am repornit proiectul și iată-ne astăzi câștigători”.

Anual, un oraş din România primeşte titlul Capitala Tineretului din România în urma unui concurs de concepte şi este sprijinit financiar, respectiv prin formare şi consultanţă, în pregătirea şi implementarea iniţiativelor din dosarul de candidatură. În urma apelului, care s-a desfăşurat în perioada 2 mai – 17 iulie 2023, primăriile din Vaslui și Slobozia au depus candidaturile pentru a deveni Capitala Tineretului din România în anul 2025. După această etapă, cele două candidaturi au fost evaluate de către membrii juriului.

Juriul a fost format din 25 de personalităţi care activează în sectorul public, privat sau neguvernamental, cu experienţă în domeniul tineretului, atât la nivel local şi regional, cât şi la nivel naţional şi european.

Oraşului câştigător îi va fi acordat un premiu financiar în valoare de 50.000 de euro din partea Băncii Comerciale Române.

Titlul „Capitala Tineretului din România” 2025 va oferi şi oportunitatea de a atrage alte surse de finanţare din diferite surse publice şi private, iar deţinătorul titlului va beneficia de posibilitatea de a găzdui diferite evenimente de rang naţional organizate de instituţii publice şi reţele de tineret din România.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.