UTA trece de Viitorul Pandurii după o nouă partidă mare făcută de Romario Moise. Cristian Lupuţ: „Meritam un egal”

0
71

UTA îşi continuă parcursul bun în campionatul Ligii 2 şi după meciul cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, care a încheiat etapa a 15-a. Arădenii s-au impus pe teren propriu cu 2-0, prin ”dubla” lui Romario Moise, care a marcat în minutele 37 şi 65.

„Atâta timp cât jocul începe de la 0-0, avem o şansă. Este posibil orice. Sezoanele trecute, UTA a avut mereu probleme cu noi”, spunea Cristian Lupuţ, fostul antrenor al Luceafărului Oradea, acum la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, fosta Energeticianul, înainte de meciul cu UTA şi tot acesta recunoştea după eşecul de la Arad (scor 0-2): „Această UTA e diferită faţă cele întâlnite de noi în ultimele sezoane. E mult mai bună, sunt jucători mai buni, locul pe care îl are în clasament e meritat”.

Cristian Lupuţ: ”Meritam un egal”

Chiar dacă nu au avut ocazii clare de gol, oaspeţii de duminică ai arădenilor, din etapa a 15-a a Ligii 2, au stat destul de bine în teren şi nu au fost foarte vulnerabili în defensivă. În faţa execuţiilor de excepţie ale lui Romario Moise, portarul Moga nu a mai avut ce face şi Viitorul Pandurii pierde un meci după cinci runde în care a pus la păstrare 13 puncte.

„Cred că meritam mai mult astăzi, meritam un egal, dar valoarea individuală de la UTA şi-a spus cuvântul. Şi azi, şi la Reşiţa. Consider că nu am făcut un joc rău, partida chiar a fost echilibrată, însă unii jucători ai adversarilor au făcut diferenţa. Am avut momente bune de joc, am controlat partida. La 1-0, poate a fost fault de era ultim apărător la Buia şi dacă se dădea <<roşu>> alta era soarta jocului. Altceva nu mai vreau să comentez despre arbitraj, doar ce mi-a zis jucătorul nostru. Au mai fost şi alte lucruri mărunte, dar nu am pierdut pe arbitraj. Poate, a fost acea fază era litigioasă ce putea schimba puţin cursul meciului…Una peste alta, am pierdut trei puncte, felicit echipa UTA pentru rezultat şi mergem înainte”, a mai spus Lupuţ la finalul partidei de la Arad, citat de Sport Arad.

Comparaţie între Mioveni şi UTA, primele două clasate: ”Mioveniul e mult mai omogenă. UTA are jucători individuali parcă mai buni”

Întrebat dacă ordinea din clasamentul ligii secunde este cea corectă, fostul fundaş a adăugat: „Din punctul meu de vedere, Mioveniul e mult mai omogenă. UTA are jucători individuali parcă mai buni, e important când te baţi sus să ai constanţă şi lot echilibrat. Iar eu cred că Mioveniul are un lot mai omogen, deci au un plus. Dar, cum am mai spus, UTA îşi merită locul ocupat acum în clasament. Cât despre noi, nu avem presiunea vreunui obiectiv. O clasare pe poziţiile 1-10 e ţinta noastră, vrem să jucăm fotbal peste tot, fără nicio presiune”.

După oficializarea retragerii din campionat a celor de la Daco-Getica şi încheierea rundei cu numărul 15, Viitorul Pandurii Târgu Jiu ocupă locul 7, cu 21 de puncte acumulate în 14 meciuri. În etapa următoare, echipa care joacă acasă la Severin o întâlneşte pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, pe Dunărea Călăraşi.
Articolul integral aici

Lasă un răspuns