Un tren nou al CFR a staționat în Gara Târgu-Jiu! Noul mijloc de transport, de înaltă clasă

0
100

Compania de stat CFR Călători a anuntat, vineri, ca noul Mers al Trenurilor 2019-2020 va fi asigurat de un număr mediu de 1.230 de trenuri, față de 1.200 anul trecut, și a informat asupra principalelor noutăți din urmatorul an. O data cu noul Mers s-a simțit schimbarea și în Gara Târgu-Jiu, în stație poposind, duminică, după ani buni, un tren modern, proaspăt ieșit din fabrică, care le-a luat ochii călătorilor. Spre fericirea celor care folosesc mijloacele de transport ale CFR spre județul vecin, tot acum s-a anunțat și prelungirea traseului trenului IR 1823 Bucuresti – Craiova – Târgu Jiu la Petroșani – Subcetate – Călan – Simeria.

Astfel, începând din 15 decembrie 2019, pe ruta București Nord – Chitila – Buftea se va introduce serviciul de transport suburban prin care se pun la dispoziţie 26 perechi de trenuri InterRegio şi Regio/ zi, mai mult cu 6 perechi de trenuri InterRegio în plus faţă de perioadă anterioară. În plus, începând cu data de 15 decembrie 2019, pe ruta Ciurea – Iaşi se pun la dispoziţie 16 perechi de trenuri Regio / zi, mai mult cu 8 perechi de trenuri Regio în plus faţă de perioadă anterioară. În acest caz, durata medie a călătoriei este de 20 minute, preţul unui bilet la clasa a 2-a la trenurile Regio este de 3,90 lei, iar la clasa a 1-a costul biletului este de 5,30 lei. La trenurile Interregio preţul unui bilet la clasa a 2-a este de 8,20 lei, iar la clasa a 1-a de 12,50 lei.
Mai mult de atât, începând cu data de 13 ianuarie 2020, pe ruta Bucureşti Nord – Bucureşti Băneasa – Fundulea se va introduce serviciul de transport suburban prin care pune la dispoziţie 13 perechi de trenuri InterRegio şi Regio/ zi, mai mult cu 6 perechi de trenuri InterRegio în plus faţă de perioadă anterioară. Serviciul de transport feroviar de vagoane de dormit şi cuşeta va fi disponibil pe relaţiile: Bucureşti Nord – Timişoara, Bucureşti Nord – Cluj Napoca, Bucureşti Nord – Oradea, Bucureşti Nord – Satu Mare, Bucureşti Nord – Baia Mare, Bucureşti Nord – Sighetu Marmaţiei, Bucureşti Nord – Iaşi, Bucureşti Nord – Suceava, Timişoara – Iaşi, Bucureşti Nord – Botoşani, Bucureşti Nord – Bistriţa, Bucureşti Nord – Vatra Dornei.
CFR a anunţat şi prelungirea traseului trenului IR 1823 Bucureşti – Craiova – Târgu Jiu la Petroşani – Subcetate – Călan – Simeria. În traficul internaţional, va fi introdus în circulaţie un tren nou (143/686 şi 687/144), realizat de CFR Călători în colaborare cu MAV Start Ungaria şi OBB Austria pe ruta Satu Mare – Budapesta – Viena şi retur. În sezonul estival 2020, trenul IR 461/460 va avea în compunere, un vagon direct pe ruta Bucureşti Nord- Istanbul şi retur. Compania a anunţat şi un nou program pilot pentru deservirea şi sporirea atractivităţii traficului de naveta între zonele suburbane şi marile oraşe din toată ţara. „Astfel, va fi permisă călătoria posesorilor de abonamente valabile la trenuri Regio şi cu trenurile Interregio, pentru abonamentele emise pe distanţe de până la 30 de km. Această ofertă este valabilă începând cu data de 15 decembrie 2019 şi nu include trenurile în trafic internaţional”, se arată în comunicat. Totodată, va fi introdus un nou serviciu de rezervare a locurilor, ca urmare a solicitării călătorilor, pentru trenurile Regio, la preţul de 1 leu, pe rutele: Bucureşti Obor – Constantă şi retur, Bucureşti Nord / Basarab -Brasov şi retur, Bucureşti Nord – Buzău – Mărăşeşti şi retur, Bucureşti Nord / Basarab – Craiova şi retur, Buzău – Constantă şi retur. „În perioada sărbătorilor de iarnă şi sfârşitului de an CFR Călători va utiliză întreaga sa capacitate de transport tehnic disponibilă. Pentru evitarea aglomeraţiei, recomandăm pasagerilor să îşi programeze din timp călătoria către destinaţiile dorite, să folosească toate trenurile puse la dispoziţie de CFR Călători din graficul unei zile de circulaţie şi să îşi achiziţioneze cu anticipaţie legitimaţiile de călătorie, utilizând toate canalele de distribuţie puse la dispoziţie”, se arată în comunicatul CFR.
Articolul complet aici

Lasă un răspuns