Un procuror din Gorj, pe cai mari în DNA

0
13

Secţia pentru procurori a CSM urmează să decidă, în şedinţa de astăzi numirea lui Gheorghe Emil Moţa în funcţia de procuror şef al Serviciului de combatere a corupţiei din cadrul Secţiei de combatere a corupţiei a Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Moţa este procurorul din Gorj care a remediat cea mai mare eroare a justiţiei din România: cazul Ţundrea. Moța este procurorul care a descoperit eroarea judiciară din dosarul lui Marcel Ilie Țundrea, bărbatul care a stat în închisoare 12 ani pentru omor, și a dispus revizuirea solicitând efectuarea unor probe ADN, care au demonstrat că nu Tundrea a fost autorul crimei.

Gheorghe Moţa a deţinut funcţia de prim-procuror al Parchetului Tribunalului Gorj până în mai 2007, când plenul Consiliului Superior al Magistraturii l-a revocat. În 2012, procurorul gorjean Gheorghe Emil Moţa a fost reclamat de procurorul general al României de la acel moment, Laura Codruţa Kovesi, la Consiliul Superior al Magistraturii, după ce a criticat faptul că judecători de la Tribunalul Golj nu au arestat trei persoane, puse sub acuzare de el. Moţa susţinea într-un interviu că judecătorii Tribunalului Gorj sunt lipsiţi de curaj în privinţa aprobării cererilor sale pentru arestările de 29 de zile pentru persoanele cu notorietate cercetate de el.

Tot în 2012, Moţa a candidat fără succes pentru funcţia de procuror general al României, la finalul celui de-al doilea mandat al Laurei Codruţa Kovesi.

Tag-uriemil moța featuredOriginal Article

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns