Un primar din Gorj și-a luat mașină NOUĂ, și-a mărit ILEGAL salariul și și-a acordat abuziv indemnizație de hrană!

0
396

În nici patru ani de mandat, primarul Ionuț Stan, cel care a schimbat partidele ca pe ciorapi, a reușit să-și achiziționeze un teren în Târgu-Jiu, să-și construiască o vilă și să-și ia mașină nouă. Ultima achiziție, cu numere roșii, și-a parcat-o recent în fața instituției publice, dând curs discuțiilor pe marginea stării materiale a șefului administrației locale, afișate ostentativ în fața UAT.

Oamenii vorbesc despre averea edilului comparând totul cu raportul încheiat de Camera de Conturi pe 31 martie 2020 care relevă greșeli administrative în actul de conducere a primăriei din Albeni. Se relevă astfel că gradul de realizare a veniturilor proprii programate în ultimii doi ani este mai mic cu 97% pe fiecare an. Diferența prevăzută a fost de 515.789 lei. S-a mai constatat că fundamentarea veniturilor la bugetul local s-a efectuat în mod necorespunzător, urmare faptului că au fost luate în considerare creanțe calculate anterior perioadei de radiere, valoare lor fiind de 59.118 lei.

La verificarea exactității datelor reflectate în situațiile financiare s-au constatat mai multe abateri, urmare a nerespectării cadrului legal în vigoare de către persoana cu atribuții financiar contabile în cadrul unității.

Controlul relevă și că în primărie, pe 2019, nu s-a asigurat principiul separării atribuțiilor persoanelor care au calitatea de ordonator de credite, de atribuțiile persoanelor care au calitatea de contabil.

S-a mai constatat că „în perioada mai-decembrie 2019” primarul a încasat nelegal indemnizație de hrană în valoare de 347 lei lunar. Valoarea totală încasată nelegal a fost de 2838 de lei din care 62 de lei, contribuții la angajator. În cadrul misiunii de audit suma netă de 1697 de lei a fost recuperată, în totalitate, fără a se proceda și la regularizarea contribuțiilor aferente.

Penalități pentru abuzul primarului!

Primăria a plătit bani pentru că primarul a dat afară abuziv bibliotecara, despăgubirile și penalitățile la acest capitol depășind 14.300 de lei. Suma reprezintă penalități pentru instituție pentru că persoana a fost plătită în timp ce aceasta stătea acasă.

Mai mult, primarul și-a mărit ilegal indemnizația în septembrie 2017, asta cu 2900 de lei. Banii și-a ia aprobat primarul singur pe motiv că a implementat proiecte pe fonduri europene.

Acesta, potrivit raportului, dat spor ilegal de comisie la alți 4 salariați.

Primarul nu s-a dezmințit și a acordat salarii pe ore de noaptea și ore suplimentare pe care nu le-a putut demonstra, prejudiciul depășind 10.000 de lei și a plătit penalități de alți peste 10.000 de lei pentru că nu a pus în aplicare o hotărâre judecătorească. Un prejudiciu de 30.000 de lei s-a constatat și pentru serviciile contabile plătit unei firme private, în timp ce avea serviciu contabil în primărie, iar salariații trebuiau să achite banii în cauză, lucru care nu s-a întâmplat..

Edilul a dat 45.000 de lei pentru patru unități de cult fără respectarea prevederilor legale. În raport sunt constatate și alte ilegalități asupra cărora vom reveni în zilele următoare.

Tag-uriAlbeni featured Ionuț StanOriginal Article

Lasă un răspuns