Un caz de tuberculoză printre profesorii care predau la Colegiul Ecaterina Teodoroiu

0
76
Colegiul Ecaterina Teodoroiu

Caz de TBC la Colegiul Național Ecaterina Teodoroiu. Un cadru didactic al unității de învățământ a fost depistat cu tuberculoză, o boală contagioasă. Cazul a fost raportat la Direcția de Sănătate Publică Gorj, iar instituția a impus un plan de măsuri.

Unitatea școlară și căminul au fost dezinfectate, la finalul săptămânii trecute. Din primele informații, nu sunt și alte cazuri, iar conducea instituției a respectat toate procedurile luptei cu boala contagioasă. Colegii profesoarei cu TBC ar urma să fie testați, iar persoana bolnava ar fi ajuns la sanatoriul Dobrița.

Cazul este confirmat de Inspectoratul Școlar Județean Gorj.

Tuberculoza se transmite prin aer, când persoanele care suferă de forme active de TBC tușesc, strănută sau elimină spută în aer. Cel mai des, tuberculoza atacă plămânii, dar poate afecta și alte părți ale corpului (pleură, rinichi, peritoneu, piele, ochi, oase etc.). Lăsată netratată, tuberculoza omoară peste 50% din persoanele afectate.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.