Un bărbat imobilizat, refuzat la operație de medici. Apel la medicii din țară, să îl preia și să îl opereze

0
1633
Aurel Miruță

Un pacient imobilizat în scaun rulant, internat la Spitalul din Târgu-Cărbunești, Gorj, este refuzat la de medicul care ar trebui să-l opereze pentru a-i salva viața, transmite gds.ro. Motivul: intervenția este una complexă poate să-i pună viața în pericol.

Aurel Miruță, de 55 de ani, din comuna Prigoria, a ajuns luna trecută la unitatea medicală din Cărbunești cu o escară la piciorul drept, în zona șoldului. Faptul că e de 30 de ani în scaun rulant favorizează apariția leziunilor pe corp. Cea din zona șoldului s-a infectat și acum infecția este plină de puroi. La spital a avut loc o intervenție pentru a curăța rana.

La un moment dat, medicul ortoped Alexandru Ivan i-a transmis pacientului că se impune amputarea piciorului drept din șold pentru a-i fi salvată viața bărbatului. Acesta a refuzat inițial, însă ulterior a fost convins. După ce pacientul s-a decis să fie operat, s-a răzgândit medicul care a spus că nu a mai efectuat o asemenea intervenție, care este una complexă și care poate pune viața pacientului în pericol. Practic, bolnavul este acum la pat și așteaptă să moară, fără să primească o șansă la viață.

Alexandru Ivan, medic ortoped la Spitalul din Cărbunești și cel care s-a ocupat până acum de pacientul Aurel Miruță, admite că, dacă nu se va interveni, pacientul va muri.

„Are nevoie de această intervenție, dar nimeni nu îl ia. Este singura posibilă șansă. Este refuzat de alte spitale. Este nevoie de un centru unde există pregătirea necesară. Toată lumea fuge de un astfel de pacient. Este un pacient septic. Infecția se întinde către bazin, musculatură. Vorbim de piele moartă. Va necroza și va ajunge să moară până la urmă. Nimeni nu acceptă. S-a încercat la Spitalul Foișor. O să încerc și eu să vorbesc la un spital din București… Nu e că nu vrem noi…A încercat și colegul de la Chirurgie Plastică să caute un spital…Este un caz complex, grav”, a afirmat medicul Alexandru Ivan, de la Spitalul din Târgu-Cărbunești petru gds.ro.

Cu toate că se află într-un spital, pacientul Aurel Miruță nu prea are șanse de supraviețuire și ar putea să moară cu zile, dacă cineva nu îl va opera.

Iuliana Iliescu, medicul de familie al pacientului, a declarat cum se poate ca un bolnav să stea în spital și să moară cu zile, deși este înconjurat de medici. Aceasta face apel la medicii din țară, să îl preia pe Aurel Miruță și să îl opereze.

„Este un pacient internat la Spitalul Cărbunești cu infecție puternică la piciorul drept. Am încercat să îl pun în legătură cu Spitalul Foișor. Medicul ortoped de la Cărbunești a spus inițial că e bine, apoi a venit cu propunerea de intervenție radicală. Pacientul nu a făcut așa ceva. Bolnavul este în situația de a sta în pat și de a aștepta să moară. Medicul care îl are acum în îngrijire trebuie să facă toate demersurile să îl trimită la alt spital, să îl salveze.

Sursă articol: gds.ro

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.