Un bărbat, care s-a trezit după anestezie fără piciorul amputat, a sunat la 112 şi şi-a cerut membrul înapoi

0
260
Foto arhivă

Situaţie incredibilă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Botoşani. Un bărbat care s-a trezit după anestezie fără piciorul amputat a sunat la 112 şi şi-a cerut membrul înapoi.

Din cauza unor probleme de sănătate, bărbatul în vârstă de 60 de ani, a fost internat la spital fix pentru acest scop. După intervenţia chirurgicală, omul a fost dus pe secţie. Continua să le spună cadrelor medicale că resimţea în continuare dureri la nivelul piciorului, deşi membrul nu mai era ataşat de corp.

Când a realizat că nu mai are picior, a suferit un şoc. A împrumutat un telefon de la un coleg de salon şi a sunat la 112, scrie Monitorul de Botoşani. Iniţial, dispecerii din serviciul de urgenţă au crezut că este vorba despre o glumă. „Apelantul solicita să îi fie adus membrul înapoi. Membrul amputat. Reclama faptul că a fost deposedat de acesta”, a relatat un dispecer.

Specialiştii spun că astfel de situaţii nu sunt pe atât de rare pe cât s-ar părea. Sunt cunoscute sub denumirea de durere fantomă sau sindromul membrului fantomă. Acestea se referă la senzaţiile pe care o persoană le percepe în mod fals la nivelul unei regiuni corporale care nu există în realitate.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.