Triaj epidemiologic zilnic acasă și la intrarea în școală și grădiniță

0
16

Având în vedere că școala la începe luni luni, 9 ianuarie, iar cazurile de gripă sunt în creștere, trebuie să existe un triaj zilnic pentru elevi, spune ministrul sănătății, Alexandru Rafila.

Mai mult părinții trebuie să facă un triaj acasă înainte de a trimite copiii la școală, iar la intrarea în școală și grădiniță trebuie să mai existe un triaj zilnic.
Ministerul sănătății nu a declarat epidemie de gripă: “Este posibil ca vârful infecțiilor respiratorii să fie atins în perioada 15 ianuarie – 10 februarie 2023. Nu este o situație dramatică, ci doar fără precedent pentru această perioadă”, spune ministrul Alexandru Rafila.
Școlile se vor redeschide în condiții normale și nu se are în vedere suspendarea cursurilor, trecerea în regim online sau în sistem hibrid, potrivit unui anunț al Ministerului Educației. „Nu încurajăm în niciun fel neparticiparea la cursuri” a declarat Ligia Deca, ministrul Educației, într-o conferință de presă comună de la sediul Ministerului Sănătății.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.