Trei muzee din Gorj, deschise până la miezul nopții. Ce evenimente se organizează!

0
8

Trei muzee din Gorj participă la "Noaptea Muzeelor". Este vorba de Muzeul Judeţean „Alexandru Ştefulescu”, Muzeul de Artă din Târgu-Jiu şi Muzeul „Tudor Arghezi” de la Târgu-Cărbunești.

Cele trei muzee vor fi deschise pentru public în intervalul orar 17.00 – 24.00.

La Muzeul de Istorie, vor fi ateliere de pictură, organizate de Centrul de Cultură și Artă "Cobilița" și Palatul Copiilor. De asemenea, Florin Berculescu va oferi un recital de pian, iar elevii Liceului de Arte, canto clasic. În program, mai sunt proiecții de filme documentare și expoziții de artă, istorie și arheologie.

O serie de evenimente pregătește și Muzeul de Artă, din Parcul Central: demonstrație a grupului Șezatoarea, desene pe asfalt, ateliere de creație și pictură pe față, recital de vioară, acordeon, chitară, violoncel și nai, dar și expoziții sau piese de teatru.

La Muzeul "Tudor Arghezi", din Târgu-Cărbunești, vizitatorii vor putea descoperi obiecte ce i-au aparținut scriitorului, momente din biografia lui Arghezi și donația Mitzurei Arghezi.

Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns