Toma Cuzin alias Firicel din ”Las Fierbinți” a fost dansator la Doina Gorjului

0
76

Actorul Toma Cuzin, devenit foarte cunoscut în ultimii ani datorită personajului Firicel, pe care îl joacă în „Las Fierbinți” (PRO TV), este un om cu o poveste de viață aparte. A fost dansator la ansamblul „Doina Gorjului“ din Tg-Jiu, a lucrat pe șantier, în mină și s-a îndrăgostit de soția sa la vârsta de 16 ani.

Viața lui Toma Cuzin, alias Firicel din „Las Fierbinți”, pare desprinsă tot dintr-un film. A avut slujbe de tot felul pentru a câștiga bani înainte de a deveni actor. “Am fost dansator la «Doina Gorjului», miner, electrician, agent imobiliar, bucătar, gardă de corp și altele. Am lucrat miner un an și jumătate, după care m-am transferat ca dansator. M-am transferat în interes de serviciu, din funcția de miner, în funcția de balerin”, a povestit Toma Cuzin.

Meseriile pe care le-a practicat cu mare plăcere l-au ajutat foarte mult în cariera de actor, de mai târziu. „Capeți o ușurință de a te adapta oricărei situații, te transpui mai ușor în pielea personajului”, spune actorul.

Prenumele de Cuzin, foarte rar întâlnit, se datorează nașei lui pe care o chema Cuzina.

Din 2012, Toma Cuzin i-a dat viață personajului ”Firicel”, din serialul de mare audiență “Las Fierbinți”. „Mi l-am asumat, mi-am asumat orice. Dacă se termină serialul, voi face altceva, chiar dacă în memoria colectivă poate voi rămâne Firicel. Dar oamenii uită mult mai repede azi decât acum 20-25 de ani, pentru că au acces la mult mai multe informaţii şi lumea se schimbă mult mai repede. Nu mă aşteptam la un asemenea succes, nu mi l-am asumat şi nu cred că mi-l voi putea asuma vreodată. Dar e mult spus succes, am căpătat un anumit tip de popularitate, iar pentru asta nu eşti pregătit niciodată. Eşti pregătit poate doar dacă asta îţi doreşti dintotdeauna. Eu încă n-am învăţat să fiu omul de succes. După <<Las Fierbinţi>> am făcut <<Aferim>>, am făcut <<Comoara>>, <<Bucureşti Non-Stop>>, <<Pronunţare>>, <<Moromeţii>>”, a povestit Toma Cuzin într-un interviu pentru ziarul Adevărul.

Toma Cuzin s-a îndrăgostit de Cristina pe când avea 16 ani, iar de atunci n-a mai văzut în fața ochilor altă femeie. “Am cunoscut-o pe un lac, unde se duceau copiii să facă baie. Am văzut-o şi trei ani n-am mai văzut nimic în faţa ochilor”, povestea actorul pentru Adevărul. Cristina Toma este artist plastic și au împreună doi copii, o fetiță și un băiețel. În 2015, cei doi soți au jucat, alături de fiul lor, Nicodim, în pelicula “Comoara”, regizată de Corneliu Porumboiu, iar la premieră a venit toată familia, în formulă completă.

„Eu eram miner şi intrasem într-o familie de artişti, de oameni de cultură, mama ei era profesoară, tatăl ei era inginer, iar ea, artistă. Îţi dai seama cum eram eu… La întâlnirile cu ei nu trebuia să se vadă şi să se simtă… Cumva, am reuşit să-i păcălesc până n-a mai fost nevoie să mă prefac în faţa lor. Ei m-au plăcut oricum, am avut o relaţie foarte bună. Mama ei, fiind profesoară de Română şi Franceză, chiar m-a învăţat gramatică. Mă hotărâsem să dau la Sport şi mama ei m-a învăţat să vorbesc, să scriu cât de cât corect şi aşa am intrat la Facultatea de Sport, dar nu am terminat-o, pentru că în 2002 m-am apucat de Actorie”, a mai povestit Toma Cuzin pentru Adevărul.

Articolul Toma Cuzin alias Firicel din ”Las Fierbinți” a fost dansator la Doina Gorjului apare prima dată în Impact in Gorj.
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns