Tinctura de propolis: antiinfecțios, cicatrizant, analgezic, antiinflamator, antimicrobian etc

0
56
Propolis or bee glue with tincture. Isolated on white background. Apitherapy. How to treat bee propolis

Propolisul este unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale. Pentru o imunitate de fier, este foarte indicat consumul de propolis în sezonul rece, ținând răceala și gripa departe.

Propolisul este definit ca un amestec, realizat de albinele melifere, de plante rasini pe care albinele le modifica pentru a le folosi ca antiseptice si antivirale, sigiland golurile si in acelasi timp lacuind interiorul stupului pentru a evita infectiile. Propolisul are ca scop protejarea stupului de intrusi, protejand albinele de bacterii. Cuvantul ”propolis” deriva din limba greaca ”pro-propolis”, care semnifica ”in fata orasului”, insa metaforic discutand, semnificatia se traduce prin ”protectie”, ”aparare”.

Propolisul este unul dintre cele mai puternice medicamente naturale, fiind folosit în scopuri terapeutice din cele mai vechi timpuri. În zilele noastre, cercetătorii şi apiterapeuții din toată lumea descoperă noi și noi proprietăţi şi indicaţii pentru acest minunat produs natural.

Tinctura de propolis purificat 95% are o compoziție foarte complexă, conținând antibiotice vegetale și multe elemente chimice de care organismul uman are nevoie (Fe, Zn, Cu, Co, Mn, Mo, Al, V, Ca, Si, St, Ba).

Beneficii

Intern:
Are actiune antimicrobiană (bacteriostatică și bactericidă asupra bacteriilor Gram-positiv si Gram negativ),
Stimuleaza sistemul imunitar (in cazul racelilor si gripelor),
Are actiune antivirala,
Are actiune antiinflamatoare,
Protejeaza caile respiratorii (in cazul virozelor respiratorii, faringite, laringite, traheite, amigdalite, bronșite, sinuzite)
Are rol antioxidant.

Extern:
Are actiune cicatrizanta asupra ranilor,
Are actiune antimicrobiana in cazul afectiunilor cutanate.
Mod de utilizare:

Uz intern:
Adulti si tineri peste 15 ani: 20-30 picaturi / 3 ori pe zi;

Copii peste 7 ani: 10-15 picaturi / 3 ori pe zi

Tinctura se consuma amestecata cu o lingura de miere sau pe o bucata de paine, cu 30 de minute inaintea mesei. Se poate consuma în amestec cu miere, in concentratie de 2%.
La persoanele cu sensibilitate la stomac se recomanda consumul produsului dupa masa.

Uz extern
Se aplica sub forma de badijonaj local.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.