Studiu: Majoritatea șoferilor români doresc o listă de unități service pentru reparații în caz de accident

0
28
accident Transalpina

Conform unui recent studiu realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES) la cererea Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR), majoritatea șoferilor români consideră util să primească o listă cu unități service unde își pot repara mașina în cazul unui accident. 85% dintre respondenți au declarat că ar aprecia o propunere din partea asigurătorului cu unități service, cu titlu informativ.

Studiul mai arată că 56% dintre șoferii români ar fi deranjați mult de costurile ridicate ale reparațiilor efectuate pe baza poliței RCA, comparativ cu costurile din bugetul personal.

Atât creșterea fraudelor, cât și a costurilor de reparații, contribuie la majorarea daunei medii RCA, care a crescut cu peste 8% în 2023, ajungând la valoarea de 10.750 de lei. Aceste costuri sunt acoperite de primele de asigurări plătite de toți deținătorii de vehicule, așa cum prevede legea.

Sondajul subliniază că șoferii români înțeleg necesitatea unor soluții pentru îmbunătățirea legislației actuale privind asigurarea RCA.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.