Strategii pentru a ține febra sub control

0
22

Creierul transmite în organism comanda de a deplasa sângele din interiorul pielii spre suprafață. Atunci, anticorpii din sânge și leucocitele se deplasează spre punctul infectat din organism și se luptă să-l distrugă.

Numeroși factori precum hrana, emoțiile, hainele neadecvate, efortul suținut sunt surse care contribuie la creșterea temperaturii corporale și declanșarea febrei.

În privința copiilor, febra este mai ridicată decât la adulți. De asemenea, și variațiile zilnice sunt mai mari. Chiar dacă temperatura de 37 de grade este considerată normală, dacă trece de 37,5, se instalează febra.

Există câteva modalități care ne ajută să ținem febra sub control:

  1. Asigurați continuu aer proaspăt în încăperea în care stați
    Este benefică dieta hidrică. Unii medici recomandă bolnavului să cpnume mai ales sucuri până când temperatura revine la normal.
  2. Hainele comode sunt și ele importante
  3. Dacă aveți febră, tamponați fruntea cu apă pentru a ajuta pielea să radieze excesul de căldură. Puteți tampona tot corpul cu un burete înmuiată în apă călduță, mai ales în zonele mai calde, de exemplu, axilele.
  4. Nu folosiți comprese reci, căci acestea pot provoca constricția vaselor de sânge, ridicând mai mult temperatura.
  5. Beți multe lichide, căci corpul transpiră pentru a se răci. Pe lângă apă, medicii recomandă sucurile de fructe și legume, care conțin minerale și vitamine, substanțe de care organismul are nevoie pentru a-și crește rezistența.
  6. Ceaiul de tei este benefic în cazul febrei. Se prepară dintr-o lingură de flori și o ceașcă de apă clocotită. De asemenea, ceaiul preparat din flori de tei, cimbru și mușețel are efecte antiseptice. Beți 3-4 cești pe zi.

Sursă click.roOriginal Article

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.